LAŽIRAO SOPSTVENU OTMICU DA BI OD PRIJATELJA UZEO NOVAC: Slao im snimke MUČENJA, 1 stvar mu došla GLAVE!
Ilustracija, Foto: Ilustracija, EPA-EFE/DAVID HECKER

JEZIVO

LAŽIRAO SOPSTVENU OTMICU DA BI OD PRIJATELJA UZEO NOVAC: Slao im snimke MUČENJA, 1 stvar mu došla GLAVE!

On je njima preko društvenih mreža slao potresne snimke i fotografije na kojima se vidi da je mučen i zahtevao od njih novac za svoj otkup

Objavljeno:

Kristofer Selman iz Kenta lažirao je sopstvenu otmicu kako bi od prijatelja i poznanika uzeo novac.

On je njima preko društvenih mreža slao potresne snimke i fotografije na kojima se vidi da je mučen i zahtevao od njih novac za svoj otkup.

Na fotografijama koje im je prosledio vidi se on sa nožem na grlu i pištoljem na slepoočnici. Sa video snimkom je otišao korak dalje, na njima se vidi kako mu je glava zaronjena u vodu dok se bori za dah.

Njemu je u ovoj morbidnoj prevari pomogla bivša devojka Stefani sa kojom je detaljno razradio plan "otmice".

Njihove žrtve prevare prvo su dobile poruku na društvenim mrežama sa nepoznatog broja koja je sadržala i fotografiju na kojoj se vidi Kristoferova glava sa nožem ispod vrata.

U poruci je "nepoznati otmičar" napisao da je kidnapovao Kristofera, a oslobodiće ga samo ukoliko oni uplate novac na određeni bankovni račun.

Njegovi prijatelji su strahujući za njegov život odmah uplatili deo novca, međutim, njemu to nije bilo dovoljno, pa je nastavio da traži još para.

On im je narednih dana slao fotografije sa pištoljem u njegovim ustima, tražeći im 1.000 funti ili će ga navodno ubiti.

Pošto se ova jeziva praksa nastavila i narednih dana, njegovi prijatelji su počeli da mu odgovaraju da nemaju više para, ali ih je on uplašio pričom da zna gde žive i da će ih neko pretući ukoliko ne daju još novca.

Oni su odmah kontaktirali policiju u Kentu, a u policiji im je savetovano da promene broj telefona. Međutim, Kristofer i Stefani imali su rešenje i za ovu situaciju. Počeli su da im šalju fotografije putem email-a i društvenih mreža.

Policija je u skladu sa procedurom analizirala Kristoferove gramatičke greške i greške navodnih otmičara. Ono što su otkrili sve je ostavilo u šoku. Shvatili su da su u pitanju isti propusti, ubrzo su ga pronašli i uhapsili zbog ucene, piše Metro.

On je osuđen na dve godine i četiri meseca zatvora, a njegova bivša devojka Stefani na 18 meseci uslovne kazne.

Njegovi drugovi povređeni su zbog načina na koji je Kristofer pokušao da ih prevari, rekao je u izjavi policijski inspektor.

- Kada su došli kod nas nisu marili za novac. Bilo im je važno da njega spasu. Moje misli su uz te ljude, trebaće im vreme da se oporave od šoka - rekao je.

Bonus video:

00:40

RUKE GORE, POLICIJA! OVNOM RAZVALILI VRATA: Spektakularna akcija hapšenja u Novom Sadu za ubistvo MMA borca!

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.