BEBA PREMINULA NAKON ŠTO JE MAJKA PALA PREKO NJE: Pokušala da je zaštiti od napada agresivnih ptica! (VIDEO)
Ilustracija, Foto: Profimedia

TRAGEDIJA

BEBA PREMINULA NAKON ŠTO JE MAJKA PALA PREKO NJE: Pokušala da je zaštiti od napada agresivnih ptica! (VIDEO)

Vlasti su pozvale eksperte za životinje kako bi se izvršilo izmeštanje ptica iz parka i sprečile slične nesreće u budućnosti

Objavljeno:

U Brizbenu u Australiji dogodila se tragična nesreća usled napada svraka. Naime, ptice su napale majku i njenu petomesečnu bebu Miju u parku. Pokušavajući da je zaštiti, majka se sapela i pala preko devojčice koja je preminula od povreda glave.

Nakon tragedije, javile su se i druge žrtve ovih agresivnih ptica, a jedna majka je prijavila da je svraka kljunom ubola njeno dete u oko. Potvrđeno je da su svrak odgovorne za više napada na posetioce Glindeman parka u Brizbenu.

Vlasti su pozvale eksperte za životinje kako bi se izvršilo izmeštanje ptica iz parka i sprečile slične nesreće u budućnosti.

Ptice mogu napasti ljude iz nekoliko razloga, ali to najčešće čine kao vid samoodbrane kada se u blizini nalaze njihova gnezda sa jajima ili tek izleglim ptićima.

Takođe, ovakvo ponašanje je češće kod ptica koje ljudi redovno hrane, pa su one slobodnije da ih uznemiravaju kada su gladne.

Bonus video:

04:50

NOVINARI ESPRESA UZELI PUŠKE U RUKE I PUCALI JEDNI U DRUGE! Probali smo AIRSOFT, najnoviju HIT IGRU! (VIDEO)

(Espreso/Mirror)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.