HOROR, ANASTASIJA (8) PRONAĐENA MRTVA SA VEZANIM RUKAMA I TRAKOM PREKO USTA: Nova žrtva serijskog manijaka?
Devojka, Foto: AP

UHAPŠEN OSUMNJIČENI

HOROR, ANASTASIJA (8) PRONAĐENA MRTVA SA VEZANIM RUKAMA I TRAKOM PREKO USTA: Nova žrtva serijskog manijaka?

Devojčica je nestala nakon što je otišla do kuće u komšiluku kako bi iskoristila besplatan internet, pronašli su je mrtvu posle mesec i po

Objavljeno:

Ruska policija je u sredu uhapsila osumnjičenog za ubistvo osmogodišnje devojčice u Tjumenju, koja je nestala 30. juna. On je navodno priznao krivicu, ali je negirao povezanost sa drugim ubistvima dece u gradu.

Učenica Anastasija Nastija Miravajova (8) nestala je nakon što je otišla do susedne kuće kako bi iskoristila besplatan internet. Njeno telo pronađeno je 19. avgusta u kesi na obali jezera, samo nekoliko kilometara dalje od njene kuće. Ruke su joj bile vezane žicom, a usta i nos zalepljeni trakom. Njena odeća je bila u drugoj kesi u blizini. Obdukcija je pokazala da je devojčica silovana i zadavljena na dan nestanka.

Policija je zbog njenog ubistva u sredu, 25. avgusta uhapsila Vitalija Berežnoja (40), koji je živeo u stanu nedaleko od Anastasijine kuće.

Berežnoj je radio u fabrici nameštaja, a živeo na prvom spratu pansiona, gde je devojčica otišla kako bi iskoristila internet.

On je odbio poligraf, ali je tokom ispitivanja priznao zločin, prenosi ruska Gazeta. Sumnja se da je zločin počinio pod dejstvom alkohola i navodno je devojčicu ubio na dan njenog nestanka.

Kako prenose lokalni mediji, Vitalij je rekao da je bio pijan i da je devojčicu odveo u stan, u koji se odselio od žene pre mesec dana.

- Sledećeg jutra, kada sam se otreznio, pronašao sam telo devojčice u kupatilu. Odlučio sam da zataškam tragove i nisam znao koliko je dana prošlo - navodno je osumnjičeni rekao policiji.

Sestra ubijene devojčice, Tatjana Miravajova, rekla je da ne poznaju osumnjičenog.

Devet sličnih ubistava za 24 godine

Takođe, istraga razmatra umešanost osumnjičenog u druga ubistva maloletnika. Od 1997. godine u gradu je počinjeno osam sličnih zločina, od kojih su žrtve sedam devojčica i jedan dečak, prenosi Lenta.ru pozivajući se na izvor iz policije.

- Sve žrtve su silovane i ubijene. Međutim, njihova tela su pronađena puno prilično kasno sa značajnim znacima raspadanja. Na mestima nekoliko ubistava istražitelji su pronašli električnu žicu. Ubica je nije koristio u odmazdama: nije zadavio niti vezao žrtve sa njom. Samo je stajala pored tela. A možda je ovo zajednička karakteristika. Možda je manijak bacio ovu žicu, možda je to njegov zaštitni znak - rekao je izvor.

Gazeta dodaje da kriminolozi nisu mogli da pronađu visokokvalitetne biološke uzorke - glavne dokaze - na posmrtnim ostacima, a trenutno je nemoguće potvrditi da su svi učenici žrtve iste osobe.

Bonus video:

01:04

ESPRESO ANKETA: Koji je vaš stav po pitanju vakcinacije?

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.