PRONAĐENA NEUHRANJENA DEVOJČICA, ŽIVELA U STRAVIČNIM USLOVIMA: Bez odeće, četvoronoške išla preko gomile smeća!
Devojčica jedva govori i ima poteškoća pri hodanju, Foto: Profimedia

JEZIV PRIZOR!

PRONAĐENA NEUHRANJENA DEVOJČICA, ŽIVELA U STRAVIČNIM USLOVIMA: Bez odeće, četvoronoške išla preko gomile smeća!

Kada je policija ušla unutra, shvatili su da ništa nije normalno

Objavljeno:

Ruska policija je u gradu Taldomu, nedaleko od Moskve, pronašla neuhranjenu šestogodišnju devojčicu koja je živela u stravičnim uslovima, u kući punoj mačaka i smeća. Majka je dete godinama zapostavljala a potom ju je dala prijateljima na čuvanje. Prema navodima ruskih medija, ne krije i da je razmišljala da je pošalje u sirotište.

Devojčica, čije ime je Daca, pronađena je bez odeće kako ide četvoronoške kroz gomilu smeća u kući. Devojčica jedva govori i ima poteškoća pri hodanju.

Policija je dete pronašla sasvim slučajno. Naime, ove sedmice je patrola tokom noći prolazila kroz Taldom i ugledali su sumnjivog muškarca. Kada su krenuli da ga prate, on je pokušao da pobegne tako što se kroz prozor uvukao u jednu kuću, koja spolja izgleda kao i svaka druga. Međutim, kada je policija ušla unutra, shvatili su da ništa nije normalno. Kuća je bila prenatrpana đubretom, puna mačaka. U njoj nema ni tekuće vode, ni grejanja.

U čitavom tom haosu policija je pronašla devojčicu, koja je četvoronoške išla kroz sobe i koja je samo reagovala kada neko kaže "mac-mac". U kući, kako navode mediji, nije bilo hrane za ljude, a za razliku od devojčice, mačke su dobro uhranjene.

- Devojčici su zglobovi u lošem stanju. Išla je kroz kuću četvoronoške. Ne može da sklopi rečenicu. Odazivala se kao da je mačka, reagovala je samo na reči "mac-mac". Dete je jelo mačju hranu - saopštila je Elena Bikova, portparolka opštine Taldom.

Dacina majka Juarata Alprika Rajna ima 35 godina. Nije školovana i nigde ne radi. Prijavljena je na teritoriji Nove Moskve, a na njenim nalozima na društvenim mrežama policija je pronašla sporne statuse, pune neonacističkih slogana i simbola. Ona je priznala da je dete poverila prijatelju na čuvanje i da im je dala kuću u Taldomu koja je u njenom vlasništvu. Prethodno je, kaže, uvidela da dete ima problema da govori. Navodno je devojčica nekoliko puta pokušala i da je ugrize.

- Mala me nervira, odbacila sam je. Ne kažem da je dobro to što sam uradila. Grozno je, priznajem krivicu, ali sam uradila šta sam uradila. Mislila sam da je dam u sirotište, ali su mi rekli da to nije dobra ideja - navodno je rekla Rajna.

Ona ima još jednu ćerku. Devojčica stara 11 godina takođe je oduzeta od majke.

Komšije kažu da nisu ni znali da u kući ima dete. Više puta su se žalili na muškarca Aleksandra (66) koji tu živi zbog đubreta i prljavštine. U kući je bilo najmanje 19 mačaka.

- Beskućnici su čistiji od njega. Video sam jednom kako dovlači u kuću hranu za pse, a znao sam da nema psa - rekao je komšija Sergej Kokorev za "Moscow 24".

Drugi kažu da su jednom videli dete kako stoji na prozoru, ali da nisu imali pojma šta se u kući događa.

Rajna je navodno dolazila jednom u dve nedelje da donese hranu, a potom bi se vraćala u stan gde je živela sa starijom ćerkom.

Obe devojčice su smeštene u bolnicu. Prema navodima lekara, starija devojčica je u dobrom stanju, dok malu Dacu čekaju brojne pretrage.

- Devojčica je usporena u razvoju, ali lepo sarađuje sa lekarima. Apetit joj je neverovatan, jutros je pojela dve činije pahuljica - rekao je Sergej Derevjakin, načelnik odeljenja bolnice u kojoj je Daca smeštena.

Protiv majke je pokrenuto više krivičnih prijava.

Bonus video:

02:29

Espreso anketa

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.