VELIKA MISTERIJA: Nestao pod čudnim okolnostima, tražili ga mesec dana, pa našli leš u stanu!
Nestao pod čudnim okolnostima, Foto: Printscreen facebook

MISTERIJA NESTANKA

VELIKA MISTERIJA: Nestao pod čudnim okolnostima, tražili ga mesec dana, pa našli leš u stanu!

Njegova majka prijavila je nestanak 13. januara dodala je i kako poslednjih mesec dana nije bilo aktivnosti na njegovom bankovnom računu ili kreditnim karticama.

Objavljeno:

Kristofer Voitel (50) posljednji je put viđen 8. januara kako ulazi u svoj stan. Od tad ga nije napuštao, a istražiteljima je trebalo više od mesec dana da ga pronađu. Na kraju je pronađen mrtav u svom stanu

Kristofer Voitel (50) posljednji je put bio viđen 8. januara. Sigurnosna kamera u stambenoj zgradi u San Franciscu uhvatila je ovog programera kako se penje stepenicama do svog stana noseći bocu vina - pre nego što je bez traga nestao.

Nisu postojali video dokazi koji pokazuju kako je Kristofer od tad napustio svoj dom. Poslednji je put kontaktirao majku putem društvenih mreža dan 9.januara i od tada se za njega više nije čulo. Njegova majka prijavila je nestanak 13. januara. Dodala je i kako poslednjih mesec dana nije bilo aktivnosti na njegovom bankovnom računu ili kreditnim karticama.

Njegova porodica bila je razočarana sporim napretkom u istrazi pa je angažovala privatnog istražitelja Skota Viliamsa. On je 12. februara dobio nalog za pretres Voitelog stana u ulici Guerrero. Svrha naloga je bila pronalaženje dokaza o mestu zločina. Međutim, nije pronašao nikakve znakove prisilnog ulaska u dom ili dokaze o zločinu.

San Francisco Police Are Seeking Assistance in Missing Person...

Posted by San Francisco Police Department on Среда, 10. фебруар 2021.

U nastavku istrage 15. februara 2021. napravljen je drugi nalog za pretres stana. U stanu su otkrili mali prostor iznad lavaboa, koji je bilo skriveno od običnog pogleda, i tu su pronašli telo Kristofer Voitela. Istražitelji su utvrdili da je Voitel verovatno pristupio prostoru s krova zgrade, a ne iz svog stana. Uzrok smrti se još istražuje, izvestila je policija iz San Francisca

Pre njegovog nestanka rodbina je rekla da se Voitel, koji se borio s depresijom, ponašao paranoično. Dodali su da je bio zabrinut zbog mogućnosti da pristalice predsednika Donalda Trumpa izazovu nemire u San Francisku, a svojoj sestri je rekao da čuje eksplozije i da se oseća 'nesigurno'.

Porodica i prijatelji opisali su Voitela kao dobrodušnog i velikodušnog čoveka koji je često donosio hranu i u svoj dom primao neke od brojnih beskućnika San Franciska.

Viliams, privatni istražitelj, je takođe pronašao beskućnika, koji ima nadimak Bood, za kojeg se veruje da je među poslednjim ljudima koji su posetili Woitela u njegovom stanu pre njegove smrti.

Dva dana pre nego što je Woitel ubijen, sigurnosna kamera u njegovoj zgradi zatekla je Booda kako ulazi u njegov stan i odlazi sljedeće jutro.

Voitel je prije smrti poslao Boodu gnevnu poruku na Facebooku, optužujući ga da svoj račun na društvenim mrežama koristi za 'uznemiravanje ljudi'. Ipak, istražitelj Villimas sumnja da je Bood nešto napravio Voitelu, piše Daily Mail.

(Espreso/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.