ČEČENI IZ AUSTRIJE PUTUJU NA UKRAJINSKI FRONT: Ali ne da se bore na strani Rusa?
Ilustracija, Foto: Profimedia

ČEČENI

ČEČENI IZ AUSTRIJE PUTUJU NA UKRAJINSKI FRONT: Ali ne da se bore na strani Rusa?

Broj Čečena iz Austrije koji su pošli u Ukrajinu na ratište je nejasan, ali austrijske vlasti upozoravaju da je jasan zakon prema kom onaj ko dobrovoljno aktivno učestvuje u ratnim dejstvima u inostranstvu može izgubiti austrijsko državljanstvo

Objavljeno: 13:38h

Mnogi Čečeni iz Evrope, pa i iz Austrije, trenutno putuju na ukrajinski front, ali ne da se bore na strani Rusa, kako to želi predsednik Čečenije Ramzan Kadirov, tvrdi bečki dnevnik "Kronen cajtung".

U Austriji živi više hiljada Čečena i oni su izbeglice u toj zemlji. List prenosi izjavu jednoj neimenovanog Čečena iz Beča, koji je rekao da su njegova dva poznanika, zajedno sa dvojicom iz Nemačke krenuli u rat u Ukrajinu.

Oni, kako tvrdi dalje, žele da se bore kao strani borci na strani Ukrajinaca protiv Rusa.

Broj Čečena iz Austrije koji su pošli u Ukrajinu na ratište je nejasan, ali austrijske vlasti upozoravaju da je jasan zakon prema kom onaj ko dobrovoljno aktivno učestvuje u ratnim dejstvima u inostranstvu može izgubiti austrijsko državljanstvo.

1 / 6 Foto: Profimedia

Danas je peti dan od kada je počela ruska agresija na Ukrajinu. U međuvremenu, Kijev i Moskva su se dogovorili da danas počnu pregovori o miru dok su tokom jučerašnjeg dana trajale borbe u nekoliko ukrajinskih gradova. Predsednik Rusije Vladimir Putin objavio je u četvrtak ujutro "početak specijalne vojne akcije".

Bonus video:

02:04

ODLIČNA AKCIJA ZASADI DRVO! U zajedničkoj akciji posađeno 5.000 stabala hrasta

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.