IZGLASANO JE, EU USKORO ZABRANJUJE DIZELAŠE I BENZINCE! Evo od koje godine se prelazi samo na električne automobile
Automobil, Foto: Printscreen/youtube

VAŽNO

IZGLASANO JE, EU USKORO ZABRANJUJE DIZELAŠE I BENZINCE! Evo od koje godine se prelazi samo na električne automobile

Evropska komisija prethodno je zahtevala 100 odsto smanjenje emisije CO2 (ugljen-dioksida)

Objavljeno:

Poslanici Evropskog parlamenta izglasali su zabranu prodaje novih automobila sa benzinskim i dizel motorima od 2035. godine

Poslanici Evropskog parlamenta izglasali su zabranu prodaje novih automobila sa benzinskim i dizel motorima od 2035. godine. Iako novi zakon još nije u potpunosti usvojen, očekuje se da će se na taj način ubrzati prelazak na električna vozila na teritoriji Evropske unije.

Kako se saznaje, evropski poslanici su podržali inicijativu da se smanje emisije gasova koji izazivaju efekat staklene bašte za 55 odsto do 2030. godine, u poređenju sa emisijama iz 1990. godine. To podrazumeva smanjenje emitovanja tih gasova iz industrije, energetskog i transportnog sektora.

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/UNTOUCHABLE-언터쳐블

Evropska komisija prethodno je zahtevala 100 odsto smanjenje emisije CO2 (ugljen-dioksida) iz novih automobila do 2035. godine. To bi onemogućilo prodaju vozila koja koriste fosilna goriva, a u međuvremenu su odbijeni predlozi da se emisija ugljen-dioksida nakon 2035. godine smanji za 90 odsto.

Zakon još nije uvažen i nije konačan. Glasanje je samo potvrdilo stav većine parlamenta o predstojećim pregovorima sa članicama Evropske unije o konačnom zakonu.

(Espreso / Kamatica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.