POGLEDAJTE TESLINU GIGAFABRIKU U BERLINU: Objavljen SPEKTAKURALAN video, i to iz DRONA! (VIDEO)
Tesla, Foto: Printscreen/Youtube/ StuffmasterBen

KONAČNO!

POGLEDAJTE TESLINU GIGAFABRIKU U BERLINU: Objavljen SPEKTAKURALAN video, i to iz DRONA! (VIDEO)

Tesla planira da sa proizvodnjom u Nemačkoj preotme Volkswagenu prvo mesto po prodaji električnih automobila u Evropi

Objavljeno:

Nakon mnogo problema, američki proizvođač električnih automobila konačno je otvorio fabriku u Nemačkoj koja će proizvoditi automobile za potrebe evropskog tržišta.

Prošlo je svega par dana od početka proizvodnje, a objavljen je jedan spektakularan video koji pokazuje proizvodne procese u gigafabrici, i to iz drona.

Video kreće sa parkinga ispred postrojenja, a zatim dron ulazi u samu fabriku gde pokazuje procese zavarivanja, farbanja i same montaže. Dron čak u jednom trenutku ulazi i u automobil. Fabrika koja se nalazi u predgrađu Berlina koštala je 7 milijardi dolara, a prvobitni plan je bio da počne sa radom prošle godine. Međutim, problemi sa pandemijom, protesti ekoloških aktivista, ali i ugrožavanje lokalnog staništa zmija usporili su proces dobijanja dozvole, pa je ovo postrojenje otvoreno tek 22. marta ove godine.

Tokom otvaranja, prikazan je i ovaj spektakularan video snimak:

Kako piše Index.hr, gigafabrika u okolini Berlina zapošljava oko 3.000 ljudi, a godišnji kapacitet proizvodnje je 500.000 automobila. Tesla planira da sa proizvodnjom u Nemačkoj preotme Volkswagenu prvo mesto po prodaji električnih automobila u Evropi. Nemačka kompanija ulaže 2 milijarde evra u novu fabriku blizu Volfsburga, ali ona neće biti otvorena do 2026.

1 / 8 Foto: Aleksandra Čolić, Marko Nikolić

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.