U OVOM NEMAČKOM GRADU AUTOMOBILI VIŠE NISU DOBRODOŠLI? U novojijoj istoriji oni će postati IZUZETAK, a ne pravilo!
Hajdelberg, Foto: Printscreen/Youtube/ Cities in 4K

BUDUĆNOST

U OVOM NEMAČKOM GRADU AUTOMOBILI VIŠE NISU DOBRODOŠLI? U novojijoj istoriji oni će postati IZUZETAK, a ne pravilo!

Novi plan gradonačelnika zasnovan je na iskorenjavanju klasičnih automobila, a grad obezbeđuje subvencije za kupovinu električni automobila

Objavljeno:

U ovom univerzitetskom gradu sa bogatom istorijom u Nemačkoj automobili više nisu dobrodošli.

Nemački grad Hajdelberg najpoznatiji je kao naučni grad sa najstarijim univerzitetom u zemlji, o čijoj istoriji govori i čuveni dvorac star preko 800 godina.

U novijoj istoriji biće poznat i po nultoj stopi emisija ugljen-dioksida i drugih gasova sa efektom staklene bašte koji izazivaju globalno zagrevanje. U Hajdelbergu će automobili postati izuzetak, a ne pravilo.

1 / 8 Foto: Printscreen/Youtube/ Cities in 4K

Novi plan gradonačelnika zasnovan je na iskorenjavanju klasičnih automobila, a grad obezbeđuje subvencije za kupovinu električni automobila. Osim toga, čitav sistem gradskog saobraćaja se transformiše, uvode se autobusi na vodonik, a gradi se i mreža “superputeva” za bicikle koje bi povezivale grad sa okolinom. Takođe, projektuju se i naselja na način da obeshrabruju upotrebu vozila kako bi podsticala hodanje.

U Heidelbergu više 80% stanovnika već ne koristi auto, a očekuje se da za par godina automobil u gradu bude atrakcija i prava retkost.

(Espreso/TU Magazin)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.