NEĆETE SE MNOGO NAJESTI: U ovim državama se TURISTI najviše žale na HRANU, kažu da je BEZUKUSNA!
Ilustracija, Foto: Profimedia

PUTOVANJE

NEĆETE SE MNOGO NAJESTI: U ovim državama se TURISTI najviše žale na HRANU, kažu da je BEZUKUSNA!

Destinacije poput Grčke, Italije ili Bosne i Hercegovine omiljene su na listama onih koji strane zemlje otkrivaju kroz ukuse i mirise nacionalnih kuhinja - baš kao i Turska, Tajland

Objavljeno:

Kada se vratimo sa putovanja, najčešće smo puni impresija, koje neretko odnose na gurmanluk.

Zato i ne čudi što se hedonisti širom sveta udružuju i dele svoja gurmanska iskustva sa ostatkom sveta.

A oni tvrde sledeće:

Destinacije poput Grčke, Italije ili Bosne i Hercegovine omiljene su na listama onih koji strane zemlje otkrivaju kroz ukuse i mirise nacionalnih kuhinja - baš kao i Turska, Tajland...

Ali, koje su to zemlje u kojima se nećete mnogo najesti?

Velika Britanija

Velika Britanija, Engleska, Koronavirus
foto: EPA/Ashley Crowden

Britanija je poznata po svojoj po tome da joj je domaća kuhinja bez ukusa, a na meti kritika na turističkim forumima našle su se i Jamajka, Kenija, kao i Finska.

Finska

Finska
foto: Profimedia

- "Finska hrana jedna je od najdosadnijih i najmanje kreativnih, ali je zdrava. Tokom Olimpijskih igara 1952. sprovedeno je istraživanje među sportistima, oni su smatrali da je finska kuhinja najgora", kaže Sriharša Kučimanči iz Indije.

Holandija

Holandija
foto: Profimedia

Edvin van Davenhorst iz Holandije dodaje: "Budući da sam Holanđanin, znam šta je bezukusna hrana kojoj fali kreativnosti. Naša jela najbolje je opisati kao hranjiva i jednostavna za pripremu. Jedan od primera je stamppot, povrće s krompirom kuvano u istoj šerpi, zatim pasirano i posluženo sa komadom mesa i umakom.

Nikaragva

- "U Nikaragvi vegetarijanci jedu pirinač i pasulj s prženim bananama. Volim tu kombinaciju i jela sam je na Kostarici, ali u Nikaragvi je to jelo gotovo uvek hladno, suvo i bez začina. I ananas me je razočarao. Uvek je nezreo i kiseo, dok je na Kostarici nezamislivo sočan“, tvrdi Nemica Ameli Landfiš, piše nationalgeographic.rs.

Pirinač
foto: Profimedia

Mongolija

- "Moj glas za najgoru kuhinju ide Mongoliji. Nema povrća, nema začina - samo meso i testenina. Kazahstanska kuhinja je slična, ali kako zemlja vrvi drugim nacionalnostima, možete fino da se najedete korejskih, gruzijskih, ruskih ili kineskih jela", kaže Stiven Hermans, koji živi u Kazahstanu.

Jamajka

- "Jamajka ima totalno bezličnu hranu – sve je bezukusno osim pečene piletine. Za doručak se jedu kuvane banane, kuvani krompir, kuvana jaja i još kuvanog. Za ručak je pirinač s graškom. Ne znam kako im to polazi za rukom?!" čudi se Brajan Kolins iz Sjedinjenih Država, a prenosi Pun kufer.

Engleska

Jef Pelarin iz Kanade kaže da se Englezi trude da se oslobode loše reputacije, ali još uvek služe te grozne sendvičime sa jajima.

- "Najtužnije iskustvo mi je bilo kada smo pitali meštane za najbolje mesto s ribom u Londonu. Nakon pola sata traženja dobili smo lepe komade sveže ribe... bez ikakvog ukusa", kaže.

Restoran, Hrana, Žena
foto: Profimedia

Nepal

- "Izvan turističkih restorana u Katmanduu, hrana u Nepalu dosta je loša. Na temelju mog (skromnog) iskustva kao turiste, čini se da Nepalci žive manje-više od dve stvari: od testenine i dal bhata. Testenina je okej, a dal bhat je sličan indijskom pirinču sa sočivom, samo što je vodenastiji, a začini su manje zanimljivi", objašnjava Anika Šauer iz Sjedinjenih Država.

Kenija

- "Kenijska je kuhinja ukusna, ali brzo dosadi. Na svakom koraku je bezukusna kasava, što je očekivano jer služi kao jeftin izvor kalorija. Osim toga, sve živo se kuva, i to dugo – dok ne izađe poslednja kap života iz povrća i drugih namirnica", dodaje Ben Senthaus iz Velike Britanije.

Bonus video:

02:38

ESPRESO ANKETA: Pitali smo građane šta misle o dramatičnoj situaciji u Ukrajini

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.