NEMCI PARKIRALI VOZILA? Enormne CENE GORIVA ih naterale da "UŠTEDE NOVAC", za litar BENZINA izdvajaju 2,9 EVRA!
Ilustracija, Foto: Profimedia

cene goriva

NEMCI PARKIRALI VOZILA? Enormne CENE GORIVA ih naterale da "UŠTEDE NOVAC", za litar BENZINA izdvajaju 2,9 EVRA!

Prema rezltatima istraživanja, tri četvrtine ispitanika kaže da u izvesnoj meri zavise od svog automobila, delimično zbog nedostatka opcija u javnom transportu

Objavljeno:

Nešto više od trećine nemačkih vozača planira da ostavi automobil kod kuće zbog enormnog skoka cena goriva na pumpama, prenosi agencija Dpa.

Analiza YouGova otkrila je da to radi već 22,9 odsto vozača, dok ih još 12 procenata namerava da ubuduće manje vozi.

Kako prenosi nemačka agencija, novac je tu glavni faktor: 49 odsto ispitanika izjavilo je da želi da “skine nogu s gasa” kako bi “uštedeli novac”. Za njih 16 odsto je očuvanje životne sredine razlog za takvu odluku, dok 14,9 procenata Nemaca želi da se više posvete vežbanju, prenosi Investitor.me.

Prema rezltatima istraživanja, tri četvrtine ispitanika kaže da u izvesnoj meri zavise od svog automobila, delimično zbog nedostatka opcija u javnom transportu. Oko polovine vozača koristi auto najmanje pet puta nedjeljno.

Rat u Ukrajini doneo je skok cena goriva do neslućenih nivoa u Nemačkoj, podseća agencija, jer benzin trenutno košta prosječno 2,09 evra za litar a dizel gorivo je 2,16 evra, prema podacima automobilskog udruženja ADAC.

1 / 8 Foto: Profimedia

Vozači sa manje skrupula mogli bi se čak okrenuti drugačijoj taktici kako bi smanjili izdatke za gorivo: krađi.

“Može se pretpostaviti da će krađe učestati”, kazao je portparol Federalne asocijacije BGL za dpa. “Međutim, ne obaveštavaju nas o svakom slučaju jer se i retko prijavljuju takve krađe”, kazao je on.

Bonus video:

03:41

Soko leti 200 na sat: Ovako izgleda vožnja brzim vozom od Beograda do Novog Sada

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.