OGLASIO SE VAJDA NAKON ŠTO JE OKONČAO SARADNJU SA ĐOKOVIĆEM: Otvorio je DUŠU!
Foto: EPA/Andreu Dalmau

imao ja šta da kaže

OGLASIO SE VAJDA NAKON ŠTO JE OKONČAO SARADNJU SA ĐOKOVIĆEM: Otvorio je DUŠU!

Osvrnuo se trofejni stručnjak i na Đokovićevu situaciju sa vakcinacijom

Objavljeno:

Novak Đoković i Marjan Vajda su okončali saradnju koja je trajala deceniju i po, a o tome se, posle prilično kratkog "saopštenja za javnost", sada nešto duže oglasio i dosadašnji Noletov trener.

Čuveni strateg i naš as su okončali saradnju još krajem 2021, ali je to "pušteno u etar" prvog dana marta 2022.

I, nedugo nakon što je vest o njihovom rastanku obelodanjena, Đoković je putem svog zvaničnog sajta izrazio veliku zahvalnost Slovaku, a sam Vajda je, manje-više, poručio slične stvari, da će pamtiti tu saranju s ogromnim ponosom.

Ipak, u intervjuu za "Aktualiti", slovački mediji, bio je nešto rečitiji.

- Sada je vreme da uživam malo u slobodnim trenucima. Ali, i da se posvetim nekim novim prilikama. Kakvim... Videćemo. Hteo bih neki izazov sa drugim igračem, ali je sada letvica baš visoko podignuta, počeo je slovački trener.

On je potom otkrio i da se protivio odluci da Nole igra na Olimpijskim igrama u Tokiju, koje su održane u leto 2021.

- Nisam bio za to da učestvuje na Igrama. Iscedilo mu je to snagu, videlo se potom u finalu Ju-Es opena, da je isceđen, i fizički i psihički. Razumeo sam ja njegov cilj, naravno, mnogo je želeo da osvoji zlato za Srbiju, otkrio je Vajda detalje o Olimpijskim igrama i poslednjem grend slemu u minuloj sezoni, posle kog je, relativno brzo, i došlo do prekida saradnje, iako je ona obelodanjena tek sada.

Marijan Vajda, Novak Đoković
foto: EPA/Andreu Dalmau

Osvrnuo se trofejni stručnjak i na Đokovićevu situaciju sa vakcinacijom:

- Kako nije vakcinisan, ograničen je broj turnira na kojima može da učestvuje. Što se tiče njegovog stručnog štaba, on je prilično jak i dalje, tu je kao trener Goran Ivanišević. Posle svega što se dešavalo, kada smo sagledali sve okolnosti, odlučili smo da je najbolje da sporazumno raskinemo našu profesionalnu saradnju, rekao je Marjan Vajda.

Podsetimo, ostatak Đokovićevog tima ostaje isti - trener Ivanišević, fizioterapeuti Ulises Badio i Miljan Amanović, kao i kondicioni trener Marko Paniki.

Vajda je bio sastavni deo Đokovićevog života više od 15 godina. Počeli su da rade zajedno pred Rolan Garos 2006. i, izuzev jednog kratkog prekida, ostali su zajedno od tada.

Novak Đoković, Marijan Vajda
foto: AP

Vajda je bio uz Đokovića u svakom od Novakovih pohoda na 20 grend slem trofeja i pomogao mu da postavi svetski rekord od 361 sedmice na prvom mestu ATP liste.

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.