ĐOKOVIĆEV MRZITELJ ZAGRMEO! Zabranite mu da igra Grend slemove!
Mats Vilander, Foto: Starsport©

au!

ĐOKOVIĆEV MRZITELJ ZAGRMEO! Zabranite mu da igra Grend slemove!

Mats Vilander žestoko udario na Aleksandra Zvereva, traži suspenziju

Objavljeno: 18:07h

Slavni Šveđanin Mats Vilander je žestoko kritikovao ponašanje nemačkog tenisera Aleksandra Zvereva i zalaže se za njegovo izbacivanje sa Grend slem turnira!

Zverev je bio jedan od glavnih favorita za preuzimanje čelne pozicije ATP liste, ali onda je napravio neoprostiv potez!

Odlučio je da nastupi na tirniru u Akapulku i u singlu i u dublu, ali je nezadovoljan sudijskim odlukama napao arbitra rekotom, a potom i diskvalifikovan.

To nije bio kraj, ATP ga je dodatno kaznio, a čuveni švedski igrač Mats Vilander traži da Nemca suspenduju. Prema njegovim rečima jedino rešenje je zabrana igranja.

Aleksandar Zverev, Tenis, Sport
foto: Youtube/printscreen

- Ako igrač polomi reket na sudijskoj stolici i to na svega nekoliko centimetara od noge sudije onda ne treba da mu bude dozvoljeno da se vrati na teren dok ne prođe neki proces rehabilitacije. Treba da prođe neko vreme. Moramo da ga kaznimo na pravi način. Ako mu dozvolimo da se vrati na teren i da igra tenis nedelju ili dve dana posle toga onda je to prebrzo - rekao je Vilander za Eurosport.

Vilander smatra da Zverev ne bi trebalo da igra na predstojećim velikim turnirima.

- Za mene novac nije način da se kazni. Ili nekoga sa takvim ponašanjem kaznite suspenzijom na dva-tri meseca ili na šest meseci. Ne možete da mu dopustite da igra najvažnije turnire u ovoj godini. Sada su najvažniji verovatno grend slemovi, Mastersi i Dejvis kup. Ne znam gde tačno treba povući crtu, ali ako mu dozvolite da se takmiči odmah na turnirima onda to nije fer prema drugim igračima.

Nemački igač se posle svega izvinio, ali Mats traži još žešću kaznu.

Mats Vilander
foto: Printscreen/Twitter/@Eurosport_UK

- Možda je vreme da se napravi neko zasebno telo koje bi donosilo takve odluke. Kombinacija rada ATP, ITF, WTA i Olimpijskogk omiteta. Zajedničkim radom bi se takvo ponašanje sprečilo, ne bi mogao da igraš ako ne prođeš proces rehabilitacije. Nije to dobro ni za tenis ni za Zvereva, ali isto tako ako mu dozvole odamh da zaigra onda se ne šalje prava poruka. Razumem da je bio emotivan, aplaudiram mu na tome što je na neki način pokazao i da mu je stalo do dubla, ali je morao da pronađe neki drugi način da pokaže da mu je stalo - zaključio je Vilander.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.