OVO JE I NOVAKOVA POBEDA! Đokovićev cimer iz Melburna posle devet godina SLOBODAN čovek!
Novak Đoković i Mehdi Ali, Foto: Printscreen/Twitter/Mehdi Ali, Profimedia

SREĆAN KRAJ

OVO JE I NOVAKOVA POBEDA! Đokovićev cimer iz Melburna posle devet godina SLOBODAN čovek!

Prelepe vesti stižu iz Australije!

Objavljeno:

Početkom godine Novak Đoković je bio zatočen u Melburnu u ozloglašenomm hotelu za migante.

Dok je Srbin boravio u ovom užasnom smeštaju, svetska javnost imala je prilike da se upozna sa situacijom kroz koju prolaze brojni migranti, od kojih su neki čak devet godina proveli u pomenutom hotelu.

Jedan od njih je i Mehdi Ali, koji je pobegao iz Irana kada je imao svega 15 godina. On je u ozloglašenom hotelu bio zarobljen čak devet godina, a tek dolaskom Novaka Đokovića njegov glas je mogao da čuje čitav svet.

Danima su mnoge grupe za ljudska prava protestovale ispred tog hotela, ali je najveću pažnju svetskih medija grupa zatočenih migranata dobila kada su dobili i svetski poznatog komšiju - Novaka Đokovića, koji je nedelju dana bio zatočen u istom ovom hotelu, za koji je i sam rekao da je ispod svakog uslova za život.

Nole je često isticao kroz šta prolaze migranti u intervjuu koji je dao posle torture u Melburnu, na šta mu se Mehdi Ali zahvalio putem Tvitera.

Danas, posle dugih devet godina ovaj momak je konačio slobodan čovek.

Ali je prelepe vesti saopštio svojim pratiocima na Tviteru. On neće biti slobodan u Australiji, gde je tražio azil, već u SAD.

- Večeras sam slobodan da napustim Australiju i počnem svoj život u Sjedinjenim američkim državama. Ali, neću biti srećan dok svi moji prijatelji ne budu oslobođeni iz pritvora. Nije sloboda dok svi ne budemo slobodni. Hvala vam za podršku - napisao je Mehdi Ali.

Lep završetak jedne tužne priče, a jedan od heroja je svakako i Novak Đoković, koji je pomogao Aliju i ostalima da dopru do ušiju ostatka planete.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.