ATP POVUKAO RADIKALAN POTEZ! Pogledajte kako sada izgleda lista NAJBOLJIH tenisera! (FOTO)
Danil Medvedev i Novak Đoković, Foto: Profimedia

šok!

ATP POVUKAO RADIKALAN POTEZ! Pogledajte kako sada izgleda lista NAJBOLJIH tenisera! (FOTO)

Krovna teniska organizacija uklonila obeležja Rusije ispred imena igrača te države

Objavljeno: 19:42h

ATP je već povukao radikalan potez koji je već najavio, pa lista najboljih tenisera izgleda drugačije!

Naravno, poredak je i dalje isti, Danil Medvedev je na prvom mestu, dok je Novak Đoković drugi.

Mnoge međunarodne sportske organizacije su uvele sankcije ruskim sportistima, ali se krovna teniska organizacija opredelila za "bezbolniji" način.

ITF, ATP i WTA zajedno sa četiri grend slem turnira objavili zajedničko saopštenje u kome su osudili vojne akcije Rusije u Ukrajini i shodno tome suspendovale tenisere.

Ipak, mnogi koji su propustili ono što je pisalo u saopštenju ostali su začuđeni kada su videli rang listu najboljih na svetu.

Danil Medvedev
foto: EPA/David Guzman

Više uz ime Danila Medvedeva i Andreja Rubljova, trenutno prvog i šestog tenisera sveta, nema zastave Rusije i to je za sada sankcija za njih.

To znači da ni na ATP turu u nastavku neće biti zastave Rusije jer su sva obeležja uklonjena. Ipak, u saopštenju stoji i poruku "U ovom trenutku", kao da se o tome razmišlja i da će to biti sledeći potez ukoliko rat u Ukrajini ne prestane.

ATP lista
ATP listafoto: Printscreen/ATP/Twitter

- Međunarodna teniska federacija osuđuje rusku invaziju u Ukrajini i pridruživanje Belorusije. Osim što ukidamo sve ITF turnire u tim zemljama, Odbor ITF-a je danas odlučio da odmah suspenduje Teniski savez Rusije i Teniski savez Belorusije iz članstva i učešća u svim međunarodnim takmičenjima do daljeg - navodi ITF u saopštenju.

Ovo je jedini izuzetak gde će igrači moći da osvajaju titule na turnirima, ali isključivo za "svoj groš", što uključuje i Grend slem turnire.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.