VILANDER SE OSVRNUO NA USPON RUSKOG TENISERA! Mislim da zaslužuje prvo mesto!
Foto: EPA/David Guzman

DAO SVOJE MIŠLJENJE!

VILANDER SE OSVRNUO NA USPON RUSKOG TENISERA! Mislim da zaslužuje prvo mesto!

Šveđanin kaže da Medvedev i dalje ne može da bude u istoj kategoriji kao Đoković, Nadal i Federer

Objavljeno: 15:46h

Mats Vilander, stručni komentator Eurosporta, osvrnuo se na uspon Danila Medvedeva na čelo ATP liste. On smatra da Rus i dalje ne može da bude u istoj kategoriji kao "velika trojka" svetskog tenisa, Federer, Đoković i Nadal.

Šveđanin kaže da će Danil Medvedev morati da napravi veliki iskorak kako bi se našao u krugu pomenute trojke.

- Broj jedan možete da budete na razne načine. Mislim da on zaslužuje da bude prvi, ali da bi se smatrao jednim od najboljih na sveti svakog dana, morao bi da osvoji još nekoliko slemova dok je na prvom mestu. Tako funkcioniše rangiranje sada. Kompjuter sve računa, igrate mnogo turnira i konstantni ste, onda zaslužujete da budete tu, ali to ne bi smelo da se meša, najbolji igrač sveta danas i najbolji u poslednjih 12 meseci. Postoji velika razlika između te dve stvari - smatra Mats Vilander.

Danil Medvedev
foto: EPA/David Guzman

Medvedev je preuzimanje prve pozicije obeležio porazom od Rafaela Nadala u Akapulku.

- Izgubio je u veoma vlažnim uslovima, loptice nisu letele tako brzo kao u Australiji, i kada padnu na teren, nisi išle tom brzinom jer je podloga vrlo spora. U Akapulku, Medvedev je izgubio zbog uslova. I to i jeste njegov problem, zato i ne možemo da ga smatramo najboljim na svetu svakog dana, bez obzira na podlogu i uslove. Uporedite to sa Federerom, Nadalom i Đokovićem, kada su oni bili prvi. Često, bili su favoriti na bilo kom turniru koji igraju, bez obzira da li je to šljaka, tvrda podloga ili trava. To nije slučaj kod Medvedeva - dodao je Mats Vilander.

On ipak dodaje da je jasno da dolazi kraj jedne sjajne teniske ere.

- Shvatili smo da se najveća era u svetu tenisa, sa Federerom, Nadalom, Đokovićem i naravno Marijem, bliži kraju na neki način. Jedan od njih će se verovatno držati još nekoliko godina, ali ne sva četvorica. Medvedev je verovatno igrač na kog smo najviše mogli da računamo da će doći na vrh, pre igrača poput Aleksandera Zvereva i Stefanosa Cicipasa. Meni je to prirodno i zdravo za muški tenis, ali to ne znači da je ta velika četvorka van te slike, jer se i dalje drže i teško ih je pobediti u tri dobijena seta. To ih i dalje gura da dižu svoj nivo, jer sam siguran da je prvo mesto i dalje nešto što ih motiviše, dok stalno sanjaju da napreduju i budu bolji igrači - zaključio je Vilander.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.