BORE SE ZA ŽIVOTE! NEKI SU UZELI PUŠKE! BEZ HRANE SU! SVITOLINA POKRENULA BOJKOT! JEDNA STVAR JOJ NAJBOLNIJA!
Jelina Svitolina, Foto: Epa/ ALI HAIDER

OČEKUJE DA SE ORGANIZACIJE IZJASNE

BORE SE ZA ŽIVOTE! NEKI SU UZELI PUŠKE! BEZ HRANE SU! SVITOLINA POKRENULA BOJKOT! JEDNA STVAR JOJ NAJBOLNIJA!

Najbolja ukrajinska teniserka Jelina Svitolina neće igrati na turniru u Montereju dok WTA, ITF i ATP ne iznesu stav o ratu u Ukrajini.

Objavljeno: 10:06h

Jelina Svitolina traži da se rukovodeće teniske organizacije što pre izjasne o svemu.

"Verujem da sadašnja situacija zahteva jasnu poziciju naših organizacija, ATP, WTA i ITF. Otuda mi, ukrajinski teniseri, zahtevali smo od ATP, WTA i ITF da slede preporuke MOK da prihvati ruske i beloruske sportiste kao neutralne, bez isticanja nacionalnih simbola, boja, zastave i himne.

Otuda, želim da objavim da neću igrati u utorak u Montereju, niti bilo koji meč protiv ruskih i beloruskih predstavnika dok naše organizacije ne donesu ovu neophodnu odluku. Ne krivim nikog od ruskih sportista.

Nisu orgovorni za invaziju na našu zemlju. Štaviše, želim da se zahvalim svim sportistima, posebno Rusima i Belorusija, koji su hrabro izneli svoju poziciju protiv rata. Njihova podrška je značajna", poručila je Svitolina.

Pre ove objave, Svitolina je poručila da će sav novac koji bude zaradila na WTA turnirma u narednom periodu, donirati vojsci Ukrajine.

Svitolina, koja je trenutno na 15. mestu WTA liste, kaže da je tako želela da doprinese u borbi njenog naroda.

"Do poslednjeg momenta nismo verovali da će ovaj rat početi i onda se sve dogodilo preko noći. Svi su užasnuti, svima je slomljeno srce", kaže Svitolina.

Ona kaže da pokušava da ostane u kontakru sa članocvima svoje porodice i prijateljima.

"Moja porodica je tamo. Mnogo mojih prijatelja koji nisu napustili zemlju su tamo. Bore se za živote, neki od njih za našu zemlju. Potrebno je mnogo hrabrosti, neverovatno je da su neki već uzeli oružje i otišli da se bore. Najbolnije je što se osećam potpuno beskorisno, a želim da pomognem. Hoću da uradim nešto za sve njih. Neki moji prijatelji su bez struje, neki bez hrane i vode, muče se", otkrila je Svitolina.

Espreso/B92


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.