NEIZVESNOST! BOG ZNA ŠTA ĆE BITI! MUKE SE NASTAVLJAJU! ĐOKOVIĆU GARANTOVAN SAMO JEDAN TURNIR!
Novak Đoković, Foto: Epa/ Ali Haider

SERBIAN OPEN

NEIZVESNOST! BOG ZNA ŠTA ĆE BITI! MUKE SE NASTAVLJAJU! ĐOKOVIĆU GARANTOVAN SAMO JEDAN TURNIR!

Srpski teniser Novak Đoković ostao je još dva dana u Dubaiju nakon ispadanja sa turnira, a iz Ujedinjenih Arapskih Emirata odlazi za Španiju gde će nastaviti sa treninzima i planovima za ovu sezonu koji još uvek nisu najjasniji, iako bi uskoro mogli da se ukažu.

Objavljeno:

Poznato je da Novak često u poslednje vreme hvata zalet iz Španije, a posle Dubaija će, čini se, imati dosta vremena da se fokusira na predstojeće zadatke, shodno tome da je mart rezervisan za Masterse u Indijan Velsu i Majamiju gde neće moći da nastupi bez vakcine.

Amerikanci još uvek nisu popustili mere ulaska u zemlju, ali i to moramo uzeti kao rezervu, jer do toga u svakom slučaju moći da dođe.

Ako ne dođe, prva meta bi onda bio Masters u Monte Karlu koji se igra od 10. aprila na šljaci. Kneževina praktikuje mere Francuske, a po trenutnom stanju, Đoković ne bi mogao da nastupi i odigra turnir do kraja.

Prvo sigurno takmičenje gde se Novak očekuje je Serbia Open koji otpočinje 18. aprila i to je stvar koju srpski as može odmah da upiše u svoj raspored.

1 / 7 Foto: Epa/ Ali Haider

Trenutna situacija ne dozvoljava previše manevrisanja i Noletovi navijači se, pre svega, nadaju da će doći do popuštanja mera i da će srpski teniser moći da zaigra i pre Serbia Opena.

Ako se to ne desi, Beograd će biti jedini turnir gde će uspeti da nastupi sve do početka maja. Tu se već otvara Masters u Madridu koji ga zove još od nemilih dešavanja u Australiji. Glavni grad Španije je bio oblepljen posterima sa njegovim likom, baneri i bilbordi su narod u kompleks pozivali njegovim slikama.

Čini se da bi tu moglo još jedno polje flomasterom da se označi, a i sam Novak ne bi ove godine preskočio taj turnir ukoliko pre toga niti jedan ne bude mogao da igra osim u domovini.

E, onda stiže Masters u Rimu koji je odmah iza Madrida. Pomešani su signali iz italijanskog glavnog grada, pomešani su i signali iz same Vlade te zemlje. Iz ministarstva sporta ga zovu, iz ministarstva zdravlja opominju da neće lako iči sa nevakcinisanima.

1 / 6 Foto: Epa/Ali Haider

Taj maj će biti presudan za tok ove sezone za Novaka, jer se tu nalaze dva Mastersa i Grend slem koji blago zadira i u jun. Rolan Garos i početak velike smotre 22. u mesecu biće prelomna tačka, jer se na Pariz uvek gledalo kao sigurno utočište za Rafaela Nadala. Prošle godine je Španac elimnisan upravo od Đokovića, ali sada je u naletu i iskoristio je svoju priliku u ovim lošim okolnostima za Đokovića.

Osvaja turnire redom, uzeo je dva trofeja u Australiji ukupno sa titulom na Grend slemu u Melburnu, a sada je u finalu Akapulka. Za sve to vreme, Danil Medvedev je "iskočio" na prvo mesto ATP liste i sada se čekaju naredni koraci Đokovića.

Jedan naredni korak (Beograd) je siguran, dva su skoro nemoguća u ovim momentima (Indijan Vels i Majami), ali ona ključna tri (Rolan Garos, Rim i Madrid) će prelomiti istoriju ili je makar pogurati u nečiju stranu. Još uvek dosta stvari nije jasno i sve je podložno promenama, ali situacija trenutna govori samo da se - čeka.

Espreso/Telegraf


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.