NOVI UDAR NA NOVAKA! BBC se oglasio saopštenjem o Đokovićevom intevjuu!
Novak Đoković, Foto: Printscreen/Twitter/@karth_k

povodom žalbe!

NOVI UDAR NA NOVAKA! BBC se oglasio saopštenjem o Đokovićevom intevjuu!

Morali da reaguju posle osude javnosti...

Objavljeno: 12:08h

BBC je objavio ekskluzivni intervju sa najboljim teniserom sveta Novakom Đokovićem, a potom se našao na meti kritika svojih čitalaca koji smatraju da je to bilo "neodgovorno".

Đoković je u intervjuu objasnio da nema nameru da se vakciniše makar to značilo da propusti sve velikie turnire i "ispadne" iz trke za najboljeg tenisera svih vremena.

Bitanska javnost je osudila to što je BCC dozvolio Đokoviću da prokomentariše čitavu priču uz stav da "daje potporu antivakserskim pokretima"

U saopštenju objavljenom na sajtu za žalbe emitera se navodi:

Novak Đoković, Amol Radžan
foto: Printscreen/Twitter/@karth_k

- Ekskluzivni intervju BBC-ja je prvi put da je Novak Đoković sam govorio o svom stavu, a naši urednici vesti ocenili su da je intervju bio od stvarnog značaja i da je od interesa za našu publiku, posebno za u svetlu onoga što se odigralo u pripremi Australijan Opena u januaru.

Nastavili su u sličnom tonu...

- Znamo da se neće svi složiti sa našom odlukom, ali smatramo da je ovo bila velika priča koja takođe obuhvata ključna pitanja kao što su obavezna vakcinacija i ograničenja putovanja u inostranstvo. Još uvek ima mnogo ljudi koji odlučuju da se ne vakcinišu i mislimo da je važno čuti sve strane u diskusiji.

- Međutim, BBC je uvek jasno stavljao do znanja naučni i medicinski konsenzus o vakcinaciji i njenoj efikasnosti, a mi smo to činili tokom našeg izveštavanja o ovoj priči- zaključuju iz BBC-ja.

Đoković je u ponedeljak odigrao prvi meč u sezoni na turniru u Dubaiju gde je slavio protiv Italijana Lorenca Musetija!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.