DA LI STIŽU BOLJA VREMENA ZA DUCIJA? Lajović NESTVARNIM preokretom SRUŠIO Amerikanca!
Dušan Lajović, Foto: Profimedia

sjajan meč!

DA LI STIŽU BOLJA VREMENA ZA DUCIJA? Lajović NESTVARNIM preokretom SRUŠIO Amerikanca!

Srpski as se vratio iz ambisa za plasman u drugo kolo Akapulka

Objavljeno: 07:27h

Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u narednu rundu ATP turnira u Akapulku, pošto je je u prvom kolu savladao Sebastijana Kordu u tri seta 6:4, 4:6, 7:5.

U drugom kolu igraće sa boljim iz duela Mateo Beretini - Tomi Pol.

U prva tri gema videli smo isto toliko brejkova, ali je srpski teniser napravio dva i vrlo brzo poveo rezultatom 3:1, a onda i 5:1. Imao je Lajović, pri rezultatu 5:2, i tri set lopte na servis rivala koje nije iskoristio.

Uspeo je Korda da vrati jedan brejk i da smanji na 5:4. U narednom gemu je Lajovićev protivnik imao 40:0, odnosno tri brejk lopte, da bi se Lajović izdigao iz problema i poveo sa 1:0 u setovima.

Drugi set je bio sličan prvom. Najpre je Korda izgubio servis, a onda mu se i Lajović revanširao. Srbin je svoju priliku propustio u 5. gemu u kom nije iskoristio pet brejk lopti, a Korda je to već u sledećem naplatio i poveo je vrlo brzo sa 5:2.

Sebastijan Korda
foto: Profimedia

Ipak, Lajović vraća brejk pri rezultatu 5:3 za rivala, da bi potom poklekao na svoj servis ponovo i dozvolio je Amerikancu da iskoristi svoju četvrtu set loptu. Na krilima tog brejka, Korda uzima i jedan na početku trećeg seta koji mu je doneo vođstvo od 2:0.

Lajović je izjednačio na 2:2 i onda je opet dozvolio brejk Kordi koji je imao 5:2. Međutim, Lajović kao da je ubacio u neku drugu brzinu i najpre je izjednačio na 5:5 uz uzet novi brejk, zatim je uzeo još jedan s nulom, a onda odservirao plasman u narednu rundu posle dva sata i 43 minuta.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.