NOVAKA ĐOKOVIĆA NASTAVLJAJU DA MALTRETIRAJU JEDNIM ISTIM PITANJEM: "Nisam IT ekspert!"
Novak Đoković, Foto: Profimedia

dokle?

NOVAKA ĐOKOVIĆA NASTAVLJAJU DA MALTRETIRAJU JEDNIM ISTIM PITANJEM: "Nisam IT ekspert!"

Ovaj detalj će im dugo biti sumnjiv

Objavljeno:

Prvi teniser sveta Novak Đoković danas na turniru ATP Dubai igra svoj prvi meč ove sezone.

Đoković u prvom kolu igra protiv Lorenca Muzetija iz Italije, a termin je oko 18 časova u zavisnosti od dešavanja na meču koji je zakazan pre.

Nole je u Dubaiju dočekan prijateljski, za razliku od Australijan opena, što je i sam rekao na konferenciji za novinare.

1 / 5 Foto: epa/ALI HAIDER

Međutim, i u Dubaiju se suočio sa nezgodnim pitanjem, pošto je ponovo pokrenuta tema njegovog PCR testa koji je objavljen nakon suđenja u Australiji.

Britanski Bi-Bi-Si i nemački Špigel su spekulisali da test nije validan, NN lice je čak pokrenulo i krivičnu prijavu protiv Novaka. Tužilaštvo je nakon toga prikupilo dokaze radi provere tačnosti i utvrdilo je da je Novakov test validan.

Ipak, ni to nije bilo dovoljno, pa je Novak ponovo upitan o svom PCR testu i spekulacijama o njegovoj validnosti.

- Mediji su spekulisali o tome. Ono što mogu da kažem je ono što svima govorimo. Nisam IT ekspert. U poslednje dve godine uradio sam mnogo PCR i brzih testova, kao i svi na Turu, pretpostavljam. Nisam u poziciji da razumem kako su ovi testovi obrađeni i registrovani. Drago mi je što je Institut za javno zdravlje Srbije izašao javno i potvrdio te testove. Nisam stručnjak, ne mogu detaljnije - poručio je Đoković.

Novak Đoković
foto: Printscreen/Youtube/RTS Prikazuje

Navodno, serijski broj na njegovom testu 16. decembra je van redosleda kojim se nižu testovi iz Srbije.

Kod je veći nego kod njegovog drugog (negativnog) rezultata testa od šest dana kasnije. Njegov zahtev za vizu je na kraju odbijen, ali ne na ovim osnovama.

Dokumenti koje su njegovi advokati podneli saveznom sudu u Australiji uključivali su dva sertifikata o Covid-u (PCR), jedan sa pozitivnim rezultatom 16. decembra i jedan sa negativnim rezultatom 22. decembra.

test, Novak Đoković, tenis
foto: BBC/Printscreen

Nemačka istraživačka grupa pod nazivom "Zerforschung" prvo je primetila neslaganje da je raniji test imao veći kod za potvrdu od kasnijeg. Napisali su blog pod nazivom "PCR testovi Novaka Đokovića koji putuju kroz vreme" i udružili se sa nemačkim novinskim sajtom Der Spiegel koji je izveštavao o tom pitanju.

Đoković je testiran u Srbiji, a rezultate je dobio od Instituta za javno zdravlje Srbije.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.