BRITANCI PONOVO BLATE NOVAKA: Đoković je LAŽIRAO testove na koronu, ovo su njihovi DOKAZI! (FOTO)
Novak Đoković, Foto: Profimedia, Printscreen

sramno!

BRITANCI PONOVO BLATE NOVAKA: Đoković je LAŽIRAO testove na koronu, ovo su njihovi DOKAZI! (FOTO)

BBC detaljno obradio testove na koronavirus najboljeg tenisera sveta

Objavljeno: 11:47h

Britanci se i dalje bave slučajem Novaka Đokovića i njegove deportacije iz Australije, pokušavajući da opravdaju sramnu odluku Vlade da onemogući devetostrukom šampionu u Melburnu da brani titulu!

Naime BBC se podrobno bavi analizom Novakovih testova na koronavirus koji su bili validan razlog za "mediscinsko izuzeće", ali se u toku njegovog leta Australija, predomislila o pravilima.

Britanci su pokušali da stvore aferu "lažnih testova" i optuže Novaka da se služio nečasnim radnjama.

Kako piše BBC, pojavile su se sumnje oko vremena izdavanja pozitivnog testa na Covid koji je Novak Đoković koristio za ulazak u Australiju.

Novak Đoković
foto: Profimedia

Navodno, serijski broj na njegovom testu 16. decembra je van redosleda kojim se nižu testovi iz Srbije.

Kod je veći nego kod njegovog drugog (negativnog) rezultata testa od šest dana kasnije. Njegov zahtev za vizu je na kraju odbijen, ali ne na ovim osnovama.

Dokumenti koje su njegovi advokati podneli saveznom sudu u Australiji uključivali su dva sertifikata o Covid-u (PCR), jedan sa pozitivnim rezultatom 16. decembra i jedan sa negativnim rezultatom 22. decembra.

Nemačka istraživačka grupa pod nazivom "Zerforschung" prvo je primetila neslaganje da je raniji test imao veći kod za potvrdu od kasnijeg. Napisali su blog pod nazivom "PCR testovi Novaka Đokovića koji putuju kroz vreme" i udružili se sa nemačkim novinskim sajtom Der Spiegel koji je izveštavao o tom pitanju.

test, Novak Đoković, tenis
foto: BBC/Printscreen

Đoković je testiran u Srbiji, a rezultate je dobio od Instituta za javno zdravlje Srbije. Svi ovi rezultati testa imaju jedinstveni kod za potvrdu.

BBC je posle navoda nemačkih medija sproveo istraživanje da li su ovi brojevi generisani u strogom hronološkom redu u jedinstvenoj nacionalnoj bazi podataka u trenutku obrade.

Oni su prikupili podatke iz što više srpskih sertifikata o testiranju da bi potvrdili pravilo hronološkog ređanja testova.

Ono do čega su došli je da je jedini izuzetak od svih kodova za potvrdu koje su zacrtali bio pozitivan test Đokovića 16. decembra.

Međutim, pošto su dva testa koje je uradio Novak obrađena u različitim laboratorijama, moguće je da su ove laboratorije izdate sa različitim serijama potvrdnih kodova. Ovo bi moglo objasniti zašto njegov prvi test ima veći kod od drugog. Međutim, Britanci na listi kodova za potvrdu imaju dva koja su obrađena u istoj laboratoriji kao i pozitivan test Đokovića (dva dana i četiri dana nakon njegovog uzorka), i oba imaju niže kodove za potvrdu.

Pored toga, rezultati testova koje su prikupili obrađeni su u osam različitih laboratorija, a u podacima ne postoji ništa što bi sugerisalo da različite laboratorije imaju odvojene serije kodova za potvrdu.

Novak Đoković, Tenis, Sport
foto: Profimedia

Šta je Đoković uradio nakon što je bio pozitivan? Šta je Đoković rekao o vakcinama?

- Uvek postoji mogućnost za kvar- rekao je Đorđe Krivokapić, specijalista za bezbednost podataka i digitalnu bezbednost.

Takođe, pokušali su da kontaktiraju tim najboljeg tenisera sveta i objasne neslaganja, ali nisu uspeli da dobiju odgovor.

Ono što je sigurno je da bi Vlada Australije sigurno iskoristila ovo za glavni argument za deportaciju, da ima imalo istine u priči Britanaca.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.