SKANDALČINA! BBC NIJE PUSTIO CEO NOVAKOV INTERVJU! ISEKLI 14 MINUTA! ŠTA JE ĐOKOVIĆU VAŽNIJE OD TENISA?
Novak Đoković, Foto: Printscreen/Twitter/@karth_k

Novak Đoković DAO INTERVJU BBC-JU

SKANDALČINA! BBC NIJE PUSTIO CEO NOVAKOV INTERVJU! ISEKLI 14 MINUTA! ŠTA JE ĐOKOVIĆU VAŽNIJE OD TENISA?

BBC je TV auditorijumu pustio 25-minutnu verziju razgovora sa Novakom Đokovićem, a "Novosti" su poslušale integralni materijal, koji traje 39 minuta.

Objavljeno: 22:48h

Intervju Novaka Đokovića za BBC je završen pitanjem o tome šta misli da će biti njegova zaostavština u tenisu.

Gledaoci su mogli samo da čuju "Blagosloven sam neverovatnim rezultatima tokom karijere, nadam se da ću moći da obaram još neke rekorde, ali to nije najvažnija stvar zašto igram tenis. Igram ga jer još uvek osećam povezanost sa unutrašnjeim detetom, četvorogodišnjakom koji je uzeo reket i rekao hoću ovo da igram ceo dan. I danas odlazim u moj centar i tamo sam igrač i trener i mentor i tu provodim najviše vremena kad sam u Srbiji".

1 / 4 Foto: Profimeida

- Voleo bih da me ljude pamte kao osobu koja je na terenu pokazivala koliko voli ovaj sport. Kao nekog autentičnog, koji se nije libio da pokaže te emocije na terenu. Naravno, nisam ponosan kada polomim reket, to ne volim da uradim, jer znam da me gledaju i mnogi mladi ljudi, a pričali smo o već o uzorima.

Toga sam veoma svestan. Kada mi na terenu "pukne film" ne samo da sam njih izneverio, već pre svega sebe samog.

Ja ne želim da izađem na teren da bi mi popustili živci, naravno, ali se i ne plašim da kažem da mi je iskreno žao što se to desilo. Zamolim tada i za oproštaj. Iskreno. I idem dalje. Voleo bih da me ljudi pamte i kao nekog ko je tenis koristio kao platformu da šalje poruke o nekim drugim važnim stvarima, kao što su obrazovanje, zdravlje, opšta dobrobit, neke stvari koje su mi bitne.

1 / 8 Foto: Profimedia

Blagosloven sam neverovatnim rezultatima tokom karijere, nadam se da ću moći da obaram još neke rekorde, ali to nije najvažnija stvar zašto igram tenis.

Igram ga jer još uvek osećam povezanost sa unutrašnjeim detetom, četvorogodišnjakom koji je uzeo reket i rekao hoću ovo da igram ceo dan. I danas odlazim u moj centar i tamo sam igrač i trener i mentor i tu provodim najviše vremena kad sam u Srbiji. Na kraju krajeva, sve što sam uradio je uzalud, ako nisam to podelio s mladim generacijama - zaključio je Novak Đoković intervju za BBC.

Novak će se obratiti Srbiji u četvrtak.

Espreso/Novosti/B92


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.