LAJOVIĆ IPAK SLAVIO U BUENOS AJRESU: Srbin preokrenuo Francuza!
Foto: Profimedia

bravo

LAJOVIĆ IPAK SLAVIO U BUENOS AJRESU: Srbin preokrenuo Francuza!

Bolje ga je odigrao Lajović, iskoristio je greške Pera i otišao dalje u narednu rundu, gde će igrati sa boljim iz duela Federiko Korija – Pablo Kuevas

Objavljeno: 21:27h

Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u drugo kolo Buenosa Ajresa, turnira iz serije 250.

On je bio bolji od Francuza Benoe Pera, posle preokreta i tri seta, 4:6, 6:4, 7:6(3) nakon nešto više od dva časa igre.

Bio je ovo peti međusobni susret dvojice igrača i treća pobeda Ducija, druga uzastopna nakon one u prvom kolu US opena prošle godine.

Nakon početne razmene brejkova, ključni u prvom setu, Per je napravio u petom gemu.

Drugi set Lajović je startovao mnogo bolje, ubrzo stigao do 5:2, međutim, pretrpeo je brejk i iskomplikovao sebi situaciju.

Ipak, brzo se konsolidovao i već u narednom, 10. gemu oduzeo opet servis Francuzu i tako izjednačio rezultat u setovima.

Odlučujući set je baš kao i prvi krenuo razmenom brejkova, Lajović je preživeo u petom, ali ne i u sedmom gemu.

Per je u gemu u kojem je servirao za pobedu propustio tri meč lopte, odservirao duplu servis grešku i dao šansu Lajoviću da se vrati u igru.

Prvu brejk loptu je spasao drop-šotom, ali je onda opet napravio duplu grešku. Usledio je i očajan forhend Pera, čime je Lajović ostao u meču.

Čudna završnica duela nastavila se i u naredna dva gema, u kojima su igrači jedan drugom opet oduzeli servis, tako da je sve moralo da se reši u taj-brejku.

Bolje ga je odigrao Lajović, iskoristio je greške Pera i otišao dalje u narednu rundu, gde će igrati sa boljim iz duela Federiko Korija – Pablo Kuevas.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.