TAKMIČE SE KO ĆE VIŠE DA OBLATI NOVAKA! AMERIKANAC PISAO GLUPOSTI O ĐOKOVIĆU! NEKE REČI SU NEOPROSTIVE!
Novak Đoković, Foto: EPA/ James Ross

ČUDNA NAJAVA TURNIRA

TAKMIČE SE KO ĆE VIŠE DA OBLATI NOVAKA! AMERIKANAC PISAO GLUPOSTI O ĐOKOVIĆU! NEKE REČI SU NEOPROSTIVE!

Američki novinar Mak Engel napisao je jedan tekst kojim je iz čista mira napao najboljeg tenisera na svetu Novaka Đokovića.

Objavljeno: 12:15h

Nikome nije jasno zašto autor toliko potencira "da je Novak iznad svih pravila zato što mu se može" kada prvi reket sveta samo ima svoj stav kog se pridržava

Da li zbog činjenice da je otpočetka godine u zapadnom svetu bilo veoma popularno biti protiv Novaka Đokovića ili je samo hteo da na neki način više doprinese populariziaciji ATP turnira u Dalasu,

Engel je novinar i kolumnista koji prati Dalas Kaubojse i koji je odlučio da napiše "neko slovo" o novom ATP turniru 250 koji se od 7. do 12. februara igra u Dalasu. U pitanju je turnir koji se ranije igrao u Njujorku, a ujedno je prvi iz ATP serije koji se u Dalasu igra od 1989. godine.

1 / 4 Foto: Profimedia

Engel na početku svog teksta piše da Đoković ovaj turnir ne bi igrao ni da je primio tri vakcine, jer igrač Novakovog kalibra svaki put preskače ovakve turnire kada može. Takođe, Engel ističe da je Đoković "najveća zvezda svetskog tenisa i najveći problem tog sporta" aludirajući na to da se Srbin navodno ne pridržava pravila.

- Uskoro će saznati, ako već nije, da je Novaku Đokoviću potreban tenis više nego što je tenisu potreban Novak Đoković. Ovde se ne radi o tome da li su pravila ispravna, to je druga priča. Reč je o pravilniku koji on bira da zaobiđe ili bude iznad, jer je on Novak Đoković. U ovom trenutnu njegovog života 999 od 1000 pravila ne važe za njega jer je on Đoković, ali se konačno pojavilo jedno koje je iznad njega - piše u tekstu:

- Đoković je broj jedan na svetu. Ali i pre Novaka je bio broj jedan i biće i posle. Njegova nespremnost da se pridržava pravila koštala ga je da osvoji sva četiri Grend slema u 2022. godini i verovatno će ga držati iza Rafaela Nadala po broju GS titula. Barem još godinu dana.

Kolumnista dalje navodi da je sledeći veliki turnir Rolan Garos i da će Novak moći da igra ukolio se pravila ne promene, ali dodaje i to da je do 22. maja dovoljno vremena za organizatore da mišljenje promene najmanje 42.341 put.

1 / 4 Foto: Profimedia

- Bilo bi lepo videti šampiona Rolan Garosa kako igra protiv Nadala, Beretinija i ostalih. Ono što će Đoković naučiti, ako već nije, je ista lekcija koju su naučili Tajger Vuds, Naomi Osaka i drugi. Na kraju prihvatite da su turniri koji su ih učinili bogatim i slavnim postojali mnogo pre nego što su oni pojavili i nastaviće se dugo nakon što ih ne bude. Tenis je bolji kada igra Đoković, ali mu on nije potreban. Ili će pravila za GS da se menjaju ili će Đoković morati da igra po njima jer je konačno našao neko iznad kojeg nije - stoji u tekstu.

Inače, na turniru u Dalasu učestvuju igrači kao što su Tejlor Fric, Rejlo Opelka, Džon Izner i Sem Kveri, dakle sve domaći igrači, te je svakako čudno što je autor svoj tekst otvorio time da nije u redu što bi Đoković preskakao turnir i da je vakcinisan.

Nije ni normalno da ga prvi relet sveta igra, pogotovo što je u pitanju turnir iz serije 250, ali je očigledno sve ono što se dešavalo u Australiji neka vrsta pokrića da se se Đoković još jednom potkači radi sopstvene popularizacije.

Espreso/Telegraf


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.