FRANCUSKA IPAK OTVARA VRATA ZA NOVAKA ĐOKOVIĆA: Evo kolike su šanse da zaigra na Rolan Garosu!
Novak Đoković, šampion Rolan Garosa, Foto: Profimedia

ohrabrujuće vesti!

FRANCUSKA IPAK OTVARA VRATA ZA NOVAKA ĐOKOVIĆA: Evo kolike su šanse da zaigra na Rolan Garosu!

Već od 16. februara slede nove mere popuštanja

Objavljeno: 12:09h

Dobre vesti za Novaka Đokovića stižu iz Francuske!I dalje postoji mogućnost da dobije šansu da brani titulu na Rolan Garosu uprkos tome što nije vakcinisan!

U Francuskoj je stupila na scenu prva faza popuštanja kovid-mera, dok je druga predviđena za 16. februar.

Tako se, između ostalog, ukida restrikcija broja posetilaca na stadionima i u halama, s tim što će na tribinama, uz vakcinalnu propusnicu, biti obavezno i nošenje maske. Maske na otvorenom prostoru, generalno, više nisu nametnute, a ova mera, osim za velike sportske i kulturne manifestacije, ostaće na snazi samo još u gradskim centrima najvećih francuskih metropola.

Novak Đoković, Rolan Garos
foto: EPA/ JULIEN DE ROSA

Već od 16. februara slede nove mere popuštanja, kada će biti otvorene diskoteke i omogućeno ponovno konzumiranje hrane na stadionima, u bioskopima i prevozu, služenje pića za šankom u kafićima, održavanje koncerata s publikom koja stoji i banketa u preduzećima.

Samo dan pre toga, međutim, 15. februara, na snagu stupa smanjena razlika između vakcina sa sedam na četiri meseca. Smanjen je i period koji se priznaje posle preležane bolesti, sa šest na četiri meseca. U principu, Novak Đoković je sa svojom potvrdom od 16. decembra da je bio pozitivan na kovid 19 pre ove izmene mogao da igra na Rolan Garosu koji se održava poslednje nedelje maja i prve sedmice juna, iako nije vakcinisan. Međutim, s ovom izmenom to mu više nije omogućeno.

Ali, imajući u vidu da mere lagano popuštaju, realno je očekivati da do maja dođe do još nekih izmena sanitarnog protokola, u pozitivnom smislu. Tome u prilog ide i činjenica da je ovaj talas pandemije u Francuskoj dostigao vrhunac i da broj obolelih počinje da opada.

Neki se nadaju da bi do maja čak i ostanak na snazi vakcinalne propusnice u takvoj realnosti mogao da bude doveden u pitanje. U Francuskoj, po ugledu na neke evropske zemlje, sve više razmišljaju o tome da se sa kovidom ubuduće živi kao sa gripom.

Bilo bi sjajno da uravo na pariskoj šljaci ponovo gledamo okršaj dvojice najboljih tenisera u istoriji Novaka Đokovića i Rafaela Nadala.

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.