ŽIVOTNA LEKCIJA! Kako je Rafa stigao do 21. Grend slem titule...
Rafael i Toni Nadal, Foto: EPA/Atienza

sve je jasno!

ŽIVOTNA LEKCIJA! Kako je Rafa stigao do 21. Grend slem titule...

Nadalov stric otkrio tajnu uspaha svog bratanca

Objavljeno:

Španski teniser Rafael Nadal je uspeo da podigne pehar Australijan Opena posle epskog preokreta protiv Danila Medvedeva.

Koliko god nam bilo teško da priznamo (zbog čitave situacije sa Novakom), njegova pobeda će ostati zapisana u istoriji "belog sporta" kao jedna od najvećih.

Toni Nadal pisao je u svojoj poslednjoj kolumni za "El Pais" o razlozima uspeha njegovog bratanca i razrešio nam misteriju trijumfalnog povratka posle duže pauze.

Kako ističe, često se pita ne zašto se Nadal ponaša na određen način, već zašto većina onih koji žele da ostvare velike stvari to ne rade.

Toni Nadal
foto: AP/Daniel Reinhardt

- Novim generacijama je potrebna instant nagrada. Frustrirani su ako nešto ne ide kako su zamislili iz prve i željni su aplauza nakon čak i najmanjeg napretka- navodi Nadal.

On potom dodaje da je Rafa odrastao u drugačijim uslovima u kojima je retko dobijao kompliment.

- Zasluga je isključivo njegova zato što je prihvatio da sluša, upija i primeni naučeno. Naravno, zaslužan je i njegov talenat. Ono što je zabrinjavajuće jeste što je to izdvojen slučaj- zaključio je Nadal.

Ovo je ujedno kritika svim mladim teniserima koji su hteli prerano da preuzmu tron od "velike trojke" dičeći se jedno godinama...

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.