NOVAK RUŠI GMO RAFU NA ROLAN GAROSU! Obradović za Espreso OTKRIVA kod koga je ključ Đokovićevog nastupa u PARIZU!
Bogdan Obradović i Novak Đoković, Foto: Profimedia, Starsport

bez ustručavanja!

NOVAK RUŠI GMO RAFU NA ROLAN GAROSU! Obradović za Espreso OTKRIVA kod koga je ključ Đokovićevog nastupa u PARIZU!

Da li će se sport vratiti sportistima posle bruke u Australiji?

Objavljeno: 15:00h

Nekadašnji selektor teniske reprezentacije Srbije i čovek koji jako dobro poznaje Novaka Đokovića, Bogdan Obradović je za naš portal otkrio u kakvom mentalnom stanju se nalazi najbolji teniser sveta posle deportacije iz Australije, čime mu je automatski onemogućeno da brani titulu u Melburnu.

Takođe, analizirao je šanse da Novak prestigne Rafu po broju Grend slem titula, posle trijumfa Španca na Australijan Openu.

Srpski stručnjak je ogorčen ponašanjem prema najboljem teniseru u istoriji ovog sporta, a kako kaže, sve ovo je bila politička zavera koja nije smela da utiče na sport.

Tuga, jad i beda, ovo je kraj civilizacije, odsustvo empatije, svega ljudskog. Oni ne mrze Novaka Đokovića, oni su okrenuti protiv svega što je normalno. To je loša politika, loša vlada, koja misli da će na taj način da pridobije glasove. Oni neće vladati jer je ljudima dosta mržnje, ratova, ubistava, i svega onog što nam se servira- počeo je Obradović za "Espreso.rs"

Novak je bio miljenik australijske publike, zato se tamo uvek rado vraćao, ali izgleda da je politika uspela da poljulja njegov ugled velikog šampiona...

Međutim, kako smatra Obradović i to je slika koja nam se servira, postoji i druga strana priče.

- Australijanci i dalje vole Novaka, ono što smo čuli na stadionima je 50 budala koji rade za službe, oni su plaćenici Vlade, mnogo ljudi i dalje voli Đokovića, primio sam mnogo poruka podrške- kaže Bogdan koji je sa reprezentacijom Srbije 2010. osvojio "Dejvis kup".

Bogdan Obradović, Novak Đoković
foto: Saša Pavlić Koky

Vlasnik 20 Grend sem titula je posle golgote u Australiji došao u Srbiju, ali se nije preterano zadržavao, pa nije uspeo da porazgovara sa njim na ovu temu.

- Novak je bio blizu moje akademije, ali nismo se još uvek sreli, on ima svoje, a ja svoje obaveze, ali nas dvojica imamo isti cilj u životu, a to je da sport sve nadvlada.

Mentalna snaga je ono što od početka karijere krasi Novaka, a ovog puta će biti na najvećem ispitu. Obradović nema dilemu, da će i ovu prepreku uspešno prebroditi.

Novak nema od čega da se oporavi, čitava ova situacija ga nije umorila, on radi njegov deo posla, ima neprobrojno odelo, nije se ni umočio u njihovu mržnju.

Da srpskog asa nisu nepravedno diskvalifikovali US Opena i zabranili mu nastup na Australijan Openu gde je apsolutni rekorder sa devet titula, ne bi Nadal bio taj koji bi se dičio rekordom od osvojenih 21 Grend slem titula.

Bogdan Obradović, Novak Đoković
foto: Nebojša Mandić

Čitava atmosfera pred početak turnira, izjave autralijskih političara, neusaglašenost vlasti i Tenisa Australije, kontroverze oko Đokovićeve vakcine, sve to je išlo u prilog Novakovim rivalima. Ispostaviće se najviše Nadalu, što je naš sagovornik i očekivao.

Sportski mu čestita, ali ne bi želeo da je osvojio titulu na takav način...

Znao sam da će Nadal to da uradi, ali to nije ništa genijalno, kod njega je sve montirano, on je robotičan, sve mu se nameštalo od samog starta. On nije pravi, on je GMO, ali na kraju krajeva mora da mu se čestita. On čak nije popularan ni u svojoj državi, to je velika razlika između Srba i Španaca, mi znamo da uživamo u uspesima i obožavamo Novaka. Španci mrze Nadala, on nikada ništa nije dao svojoj državi.

I Obradoviću se zasmetalo ćutanje tenisera koji su spavali u svojim hotelskim sobama i trenirali na terenima u Melburnu, dok je Novak bio zatočenik i žrtva jedne loše politike i loše uređene države.

- Mali beli miševi, nemaju karakter, šta drugo reći za njih. Oni su tu došli da odigraju neke mečeve, i tu se sve završava.

Ne boji se da kaže da će neke više sile odlučiti da li će Novak Đoković igrati u Parizu na Rolan Garosu, ali njegovo mišljenje je da Francuzi neće napraviti greh prema sportu poput Australijanaca.

Ključnu ulogu imaju Novakovi sponzori...

Novak će sigurno igrati na Rolan Garosu i srušiće Nadala, to je sada pitanje nacionalnog ponosa. "Lakost" i "Pežo" su dve najveće kompanije i obe su Đokovićevi sponzori. Ne postavljam pitanje da li će igrati, mogu da izmisle kakva god žele pravila, ali moraće da mu dopuste igra.

I za kraj, Obradović nema dilemu – Đoković već jeste najbolji svih vremena, ali kad već moramo o brojkama, realnost je da se zaustavi na impozantnih "30".

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.