ĐOKOVIĆEV BIOGRAF ŠOKIRAO: "Novak se nikad ne bi JAVNO suprotstavio Srđanu, ALI VIŠE NISU TAKO BLISKI!"
Novak i Srđan Đoković, Foto: Profimedia

to mu se nije dopalo?

ĐOKOVIĆEV BIOGRAF ŠOKIRAO: "Novak se nikad ne bi JAVNO suprotstavio Srđanu, ALI VIŠE NISU TAKO BLISKI!"

Mikš tvrdi da Novakau Đokoviću odgovara uloga autsajdera a to je potvrdio citirajući ga

Objavljeno: 22:37h

Nakon što je Rafael Nadal ispisao istoriju na kontroverznom Australijan openu, svetsku javnost zanima da li možemo da očekujemo novi preokret u trci za prestižnu titulu grend slem rekordera koja se smatra glavnim adutom za zvanje najboljeg tenisera svih vremena.

Nadal je prvi napravio iskorak otkako su on, Rodžer Federer i Novak Đoković bili izjednačeni na nestvarnoj cifri 20 grend slem trofeja, posle letošnjeg Vimbldona.

Ipak, s obzirom da je Federer poslednji "mejdžor" osvojio upravo u Melburnu 2018. godine, čini se da će ostati na ovom dostignuću i da je to sad trka udvoje.

Rafael Nadal
foto: Profimedia

Rafa je imao više povreda i trošenja tokom karijere zbog stila igre i hronične povrede levog stopala i godinu dana je stariji od Novaka, pa je logično očekivati da Srbin preuzme primat u jednom trenutku.

Ipak, brojni turniri su najavili da će zbog propisa svojih vlasti moći da ugoste samo vakcinisane tenisere, neizvesno je i gde će važiti kovid propusnica na osnovu preležanog virusa...

Zato su se pojavile spekulacije da bi Đoković mogao da popusti i vakciniše se, a tako smatra i austrijski novinar i pisac Danijel Mikš, poznat našoj javnosti po biografiji prvog tenisera sveta.

1 / 10 Foto: Profimedia

On očekuje da se Nole vakciniše, a za austrijski "Heute" (Danas) pričao je i kako srpskom teniseru odgovara ulogu autsajdera, koja mu tek sada "ne gine".

- Ova uloga autsajdera je veoma ukorenjena u njegovom karakteru. Postoji jedan njegov lep citat koji kaže da se ne stvaraju svi šampioni u kantri klubovima (luksuzni klubovi sa bogatim sadržajem za odabrane članove, prim. aut.). On ne navodi imena, ali možete pogoditi na koga misli - rekao je Mikš.

Austrijanac je dobio i pitanje o tome šta misli kako je Novak reagovao na "bizarne" skupove podrške i konferencije za medije koje mu je porodica na čelu sa ocem Srđanom organizovala tokom zatočeništva u Melburnu, a nakojima su se pevale patriotske pesme, a on slavio kao svetac.

1 / 6 Foto: Uroš Arsić

- Đoković se nikada ne bi javno suprotstavio ocu. Tako je vaspitan. S druge strane, on definitivno ne odobrava ono što se dešavalo u Beogradu tokom ludih dana u Melburnu. Odnos između njih dvojice više nije tako blizak - ceni Mikš.

To se ipak ne bi reklo s obzirom da je Novak po povratku iz Australije najviše vremena proveo upravo sa Srđanom i Dijanom Đoković, a njegov otac je taj koji je delio slike sa odmora u Crnoj Gori.

Srđan Đoković, Dijana Đoković, Novak Đoković, Porodica Đoković
foto: Printscreen/Instagram/@srdjandjokovic

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.