SVETSKI MEDIJI SE UTRKUJU U HVALOSPEVIMA NADALU: Rafa je čak na naslovnici čuvenog "FAJNENŠAL TAJMSA"! (FOTO)
Foto: EPA/Joel Carrett

marsovac, legenda , goat, najveći od velikih...

SVETSKI MEDIJI SE UTRKUJU U HVALOSPEVIMA NADALU: Rafa je čak na naslovnici čuvenog "FAJNENŠAL TAJMSA"! (FOTO)

Dan kasnije, svi svetski mediji prenose ovaj podvig na svojim naslovnicama, veličajući Španca i diveći se potpuno neočekivanom trijumfu posle duge pauze, nekompletnih priprema, ali i zaostatka od dva seta protiv sjajnog Danila Medvedeva

Objavljeno:

Rafael Nadal je u nedelju osvojio rekordni 21. grend slem, sada kao Novak Đoković ima bar po dva pehara na svakom od četiri "mejdžora", a konačno je osvojio drugi trofej Australijan opena koji mu je dugo izmicao i što mu najviše znači, kako je istakao.

Dan kasnije, svi svetski mediji prenose ovaj podvig na svojim naslovnicama, veličajući Španca i diveći se potpuno neočekivanom trijumfu posle duge pauze, nekompletnih priprema, ali i zaostatka od dva seta protiv sjajnog Danila Medvedeva.

1 / 8 Foto: Profimedia

Naravno, ističu se španski mediji. "Marka" na naslovnoj strani piše: "Kada vam kažu da je nešto nemoguće, pomislite na Nadala" uz veliki broj 21 i Rafu na kolenima i sa licem u šakama.

"Mundo Deportivo" uz sličnu sliku i broj 21 kratko piše "Najbolji u istoriji".

Za katalonski "Sport" Nadal je "Heroj", za "El Mundo" "niko nije bolji", za "El Pais" i katalonski "As" je "najveći od velikih"...

"Epski Nadal", "Slava", još neki su od naslova novina u Rafinoj domovini, a francuski "L'Ekip" na naslovnoj strani za Nadala kaže da je "Marsovac".

Engleski "Dejli Telegraf" prenosi da je "čudo u Melburnu Nadalu donelo 21. grend slem titulu", "Sport" da je Rafa i sebe iznenadio "epskim preokretom".

"Miror Sport" se igrao rečima pa uz sliku Majorčanina kako ljubi pehar stavio naslov "Kisstory" ("Kiss + history" iliti poljubac + istorija), kao i "Star Sport" koji kaže "Rafa je GOAT razbijač" ("Ghostbuster" - aluzija na čuveni film kod nas preveden kao "Isterivači duhova").

"Dejli Ekspres" tvrdi da je "Najveći svih vremena", "San" da "GoaT Rafa neće stati".

Poljski "Sportski pregled" je stavio slike svih najvećih pehara Nadala uz naslov "Legenda".

Najmanje prostora je dobio u italijanskoj "Gazeti", dok "Tutosport" donosi naslov "Večnost".

Ono što je najzanimljivije je da je Nadal čak prva i najveća vest na naslovnoj strani "Fajnenšal Tajmsa", londonske novine specijalizovane za biznis i ekonomiju.

Oni pišu da je "Nadal zgrabio tenisku krunu".

(Espreso/Nedeljko Đukić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.