NADALA PITALI DA LI JE ODGOVORIO NA PORUKE FEDERERA I ĐOKOVIĆA: Evo šta je imao da im kaže!
Rafael Nadal, Foto: Profimedia, EPA/Larry W Smith

dan posle

NADALA PITALI DA LI JE ODGOVORIO NA PORUKE FEDERERA I ĐOKOVIĆA: Evo šta je imao da im kaže!

Predstavnici medija su želeli da znaju i kako je Rafa proslavio veliku titulu

Objavljeno: 10:52h

Rafael Nadal nastavlja da prima čestitke sa svih strana za senzacionalni trijumf na Australijan openu, ali dve se izdvajaju.

Ubrzo posle Špančevog neverovatnog preokreta u izuzetno uzbudljivom finalu sa Danilom Medvedevom, stigle su čestitke od najvećih rivala Rodžera Federera i Novaka Đokovića.

Novinare je zanimalo da li im je Rafa već odgovorio.

- Uvek poštujemo jedni druge. Mislim da se prema ovom rivalstvu odnosimo na pozitivan način tokom naših karijera. Da li sam dobio ličnu poruku od Novaka ili Rodžera? Dobio sam dosta poruka. Žao mi je što još nisam mogao da odgovorim na sve, ali možete da zamislite koliko ih je - objasnio je pa nastavio.

1 / 5 Foto: Profimedia

- Ali zaista sam veoma ponosan na način na koji smo vodili naše rivalstvo tokom svih naših karijera. Na kraju krajeva, to je samo igra i na neki način smo postigli više od onoga što smo ikada sanjali kada smo bili deca, tako da na kraju nije bitna činjenica da jedan ima 21, a drugi 20. Ili jedan ima 23, a drugi 21. Uradili smo velike stvari za naš sport i ostvarili smo svoje snove, i uživamo u tome, zar ne. I osećam se srećnim što sam deo ove ere, to je veoma posebno - kaže "Bik sa Majorke".

Finale Australijan opena 2012., Rafael Nadal, Novak Đoković
foto: Profimedia

Nadal je osvojio Australijan open 2009. godine, ali je od tada izgubio četiri finala, uključujući u pet setova od Đokovića 2012. – najduže u istoriji grend slem turnira sa pet sati i 53 minuta – i Federera 2017. godine, ali i od Vavrinke 2014. kada se povredio na zagrevanju.

Finale Australijan opena 2012., Rafael Nadal, Novak Đoković
foto: Profimedia

- Sećam se finala sa Rodžerom i finala sa Novakom 2012. godine, bilo je duže nego ove godine, ali sam bio spremniji. Bio sam deset godina mlađi, a u isto vreme sam mogao i ranije da imam pravu pripremu. Ove godine je bilo drugačije, nisam bio spreman da izdržavam mečeve kao juče, ali sam dao sve od sebe, dao sam 100%. Veoma sam ponosan i na neki način veoma srećan.Bilo je super teško, ali zadovoljstvo je jednostavno nemoguće opisati - ispunjen je Nadal.

Predstavnici medija su želeli da znaju i kako je proslavio veliku titulu.

- Voleo bih da slavim, ali nisam mogao. U spavaću sobu sam stigao posle antidoping kontrole i konferencije za novinare oko 5 sati ujutro. Samo sam pokušao nešto da pojedem i otišao u krevet da spavam - objasnio je.

Rafael Nadal
foto: EPA / Dean Lewins

Za kraj je najavio sledeće korake.

- Isplanirao sam svoj raspored, ali samo uživam u trenutku, videću kako će mi se telo oporaviti - ne žuri Rafa.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.