NE MOŽE DA GA NE SPOMENE! Nadal pobedio, pa se setio šta mu je uradio Đoković!
Rafael Nadal u finalu Australijan Opena, Foto: Profimedia

boli ga još uvek!

NE MOŽE DA GA NE SPOMENE! Nadal pobedio, pa se setio šta mu je uradio Đoković!

Španski teniser nije imao mnogo sreće na Australijan Openu

Objavljeno: 08:31h

Španski teniser Rafael Nadal se plasirao u finale Australijan Opena pošto je u četiri seta savladao Matea Beretinija.

Nadal će pokušati da se domogne 21. rekordne Grend slem titule, a ujedno i da dostigne Novaka Đokovića i postane drugi igrač koji je osvojio sve velike titule najmanje dva puta.

- Mislim da sam bolje počeo meč, bio sam bolji u prva dva seta i ona su bila najbolja do sada na turniru. Mateo je još jednom pokazao da je dobar teniser, u trećem setu je počeo da pogađa, a ja nisam igrao moju igru, servis mi nije funkcionisao. U četvrtom setu je takođe igrao sjajno, a posle toga sam uz patnju uspeo da dođem do pobede. Uspeo sam da budem ovde gde jesam- rekao je Nadal.

Imao je samo reči hvale o Mateu Beretiniju.

- Igrao je finale na Vimbldonu, polufinale ovde... sve je bolji i bolji, jedan je od najboljih igrača na turu i pred njim je sjajna budućnost.

Bilo je teško pripremiti se za polufinale posle borbe u pet setova sa Šapovalovim.

Rafael Nadal, Tenis, Australijan Open
foto: Profimedia

- Dan posle četvrtfinala osetio sam se još mnogo teže, nisam trenirao, izbegao sam trening. Samo 15 minuta sam dan kasnije bio na terenu, a onda sam uspeo da se vratim u ritam pre ovog meča, bilo je veoma teško sve to. Morao sam da nastavim da radim naporno da bih došao ovde gde sam sada.

Španski as je oduševljen što će imati priliku da se bori za svoj drugi trofej u Melburnu, a podsetio se i bolnih poraza, između ostalog i onog protiv Đokovića.

- Za mene je sve o Australijan openu sada pre svega drugog, ovo je neverovatan događaj. Bilo je u mojoj karijeri dosta problema sa povredama, ranijih šansi, protiv Novaka sam izgubio 2012, onaj poraz od Rodžera 2017. godine, jedva sam osvojio trofej ovde 2009. godine i evo smo sada ovde i pokušaću da osvojim, daću sve od sebe- zaključio je Nadal.

U finalu će igrati protiv boljeg iz meča Medvedev - Cicipas, Rus i Grk igraju u petak od 9.30.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.