PUSTIĆE GA DA BRANI TITULU? Novak Đoković ide po 21. Grend slem?!
Novak Đoković na Vimbldonu, Foto: Profimedia

otkud sad ovo?

PUSTIĆE GA DA BRANI TITULU? Novak Đoković ide po 21. Grend slem?!

Postoji realna šansa da najbolji teniser sveta dobije šansu da brani Grend slem titulu

Objavljeno: 09:02h

Konačno ohrabrujuće vesti za najboljeg tenisera sveta, Novaka Đokovića! Juče je stigla vest da će u Francuskoj doći do popuštanja mera i da postoji šansa da Srbin zaigra na Rolan Garosu, a sada slične informacije stižu iz Velike Britanije!

Najnovije najave iz britanskog političkog vrha skreću pažnju da bi u ovoj zemlji uskoro s kovidom moglo da se živi kao da je reč o običnom gripu, pišu "Novosti".

Novak Đoković, Vimbldon
foto: EPA/Will Oliver

Britanski premijer Boris Džonson je najavio da se već od 27. januara ukida većina restriktivnih mera, kao što su nošenje maski, rad od kuće i sanitarna propusnica koja neće biti potrebna za noćne klubove i određena velika okupljanja.

- Kada kovid postaje endemska bolest, treba da zamenimo pravne obaveze savetima i preporukama - poručio je Džonson.

Britanski premijer je najavio i da ne namerava da 24. marta produži obavezu izolovanja pozitivnih slučajeva, ističući da "neće pravno obavezivati ljude da se izoluju ako imaju grip", aludirajući na odnos prema kovidu koji bi vlasti mogle da imaju u bliskoj budućnosti.

Vimbldon
foto: EPA/Olivier Hoslet

Britanski ministar zdravlja Sadžid Džavid je s tim u vezi poručio da "treba da naučimo da živimo s kovidom na isti način kao što smo naučili da živimo s gripom".

To bi mogla da bude velika šansa za Novaka da zaigra na Vimbldonu. Da podsetimo, pored Francuske koja je najavila obaveznu vakcinaciju za profesionalne sportiste, pridružila se i Španija koja je poručila da oni koji nisu imunizovani nisu dobrodošli.

Podsetimo, Novak je protekle sezone osvojio Australijan Open, Vimbldon i Rolan Garos, a u finalu US Opena je poražen od Danila Medvedeva, pa je tako ostao bez "Kalendarskog slema".

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.