NEVIĐENA BRUKA: Srpkinja se OSRAMOTILA na Australijan Openu!
Aleksandra Krunić, Foto: EPA/Andrew Gombert

katastrofa!

NEVIĐENA BRUKA: Srpkinja se OSRAMOTILA na Australijan Openu!

Srpkinja i Crnogorka nemoćne protiv Amerikanki

Objavljeno: 11:12h

Aleksandra Krunić je u paru sa Dankom Kovinić eliminisana na startu Australijan opena.

Od srpsko-crnogorskog dubla bolje su bile Amerikanke, Azija Muhamad i Džesika Pegula, posle samo 53 minuta igre

Muhamad i Pegula su do trijumfa stigle rezultatom 6:1, 6:1.

U prvom setu su napravile tri brejka, u drugom dva, ne dopustivši ni u jednom momentu rivalka da zaprete.

Amerikanke će u narednoj rundi igrati protiv dubla Kolins-Kravčik.

Srpskoj teniserki ne ide najbolje na terenu u poslednje vreme, a ni srpskom tenisu, pošto već nedeljama među 100 najboljih na WTA listi nema naših devojaka.

1 / 3 Foto: EPA/Caroline Blumberg

Najbolje rangirana srpska teniserka Nina Stojanović i zauzima 117. mesto na WTA listi.

ALEKSANDRA KRUNIĆ, TENISERKA BEZ DLAKE NA JEZIKU

Podsetimo, Aleksandra Krunić, teniserka Srbije, poznata je kao neko ko nema dlake na jeziku. Odgovara na svako pitanje bez zadrške i brutalno je iskrena.

Za emisiju „Iza reketa” („Behind the raquet”) govorila o time da joj nije bilo uvek prijatno na teniskom terenu, kao i da je dane i dane provodila preispitujući odluku da profesionalni tenis bude njen životni poziv.

- To se menja kada krenete da prolazite kroz starosne kategorije i treba vam vremena da se naviknete na taj nivo tenisa. Mnogo sam se borila i trebalo mi je malo vremena da se probijem u prvih 100. Moja karijera je imala uspone i padove, ali na sreću, poslednjih nekoliko godina sam neprekidno između 50. i 100. mesta. Nakon što sam stigla do VTA nivoa, nekako sam izgubila cilj. Kada su se uključili novac, agenti i sve ostalo, izgubila sam fokus - kaže Krunićeva.

Sumnja u sebe, ali i u izbor poziva, stalno ju je terala da se iznova preispituje.

- Celu 2019. sam sebi postavljala pitanje: „Da li želim ja ovo? Da li je to moj san ili svih oko mene? Da li mi je u redu Top 50 ili osećam potrebu da učinim nešto više za svoje trenere, porodicu, koji misle da to nije dovoljno? Koji su moji snovi, želje, potrebe i ciljevi? Kako želim da igram tenis i kako da uživam u sebi?”

Nina Stojanović, Aleksandra Krunić
foto: Starsport

Kaže da bi profesionalci trebalo malo manje ozbiljno da shvataju tenis.

- Razumem da smo svi protivnici na terenu, ali van njega ima toliko prostora da jedni drugima pomažemo, budemo empatični, međutim, to se ne događa. Većina nas ima timove oko sebe, ali to su ljudi koje plaćamo i koji na kraju dana imaju svoj interes za to. Mi kao igrači imamo slične probleme i borbe i da smo svi malo opušteniji, da malo manje ozbiljno shvatamo tenis, bilo bi dobro za sve.

1 / 6 Foto: EPA/Caroline Blumberg

Krunićeva zaključuje da joj je najvažnije to kakva je ona osoba.

- Želela sam da se oslobodim svih sr*nja koja su bila uključena u moju karijeru i naučila sam da priznajem sve pozitivne stvari o sebi, koje me niko nije naučio. Učim da pronađem mesto u tenisu sa svojim ambicijama i očekivanjima, a da na to niko ne utiče. Zbog toga sam osetila potrebu da se vratim nazad i počnem da otklanjam ’smeće’. Ovo je moj krajnji cilj: Sudim po tome ko sam kao osoba, a ne po pobedama u mečevima. Da pronađem ko sam zapravo na ovom putu i da mi bude OK sa bilo kojim odgovorom do koga dođem - istakla je Krunićeva.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.