OTKRIVENI DETALJI SARADNJE! KO SU ĐOKOVIĆEVI PARTNERI U DANSKOJ FIRMI? Misteriozni advokat, KUM i poznati inovator!
Novak Đoković, Foto: Profimedia

misterija rešena!

OTKRIVENI DETALJI SARADNJE! KO SU ĐOKOVIĆEVI PARTNERI U DANSKOJ FIRMI? Misteriozni advokat, KUM i poznati inovator!

Poznato ko su saradnici sa kojima je najbolji teniser sveta osnovao farmaceutsku kompaniju

Objavljeno: 08:01h

Kao bomba je odjeknula vest da je najbolji teniser sveta Novak Đoković sa svojom suprugom Jelenom vlasnik jedne danske kompanije koja se bavi ispitivanjem lekova protiv koronavirusa.

Čini se da ovo nije moglo da bude obelodanjeno u boljem trenutku, i to baš sada kada je srspki as deportovan iz Australije zbog toga što nije vakcinisan.

Mnoge teorije su pokrenute ovih dana, ali ono što je potvrđeno je da se Novak na neki svoj način bori protiv pandemije.

Sada je poznato i ko su mu saradnici sa kojima je osnovao farmaceutsku kompaniju...

"QuantBioRes", potvrđeno je to agenciji Rojters, ime danske kompanije u kojoj bračni par Đoković, Novak i Jelena, imaju 80 odsto vlasništva. Potvrđeno je i da su svoj udeo u kompaniji kupili juna 2020. godine, četiri meseca od početka pandemije i dva meseca otkako je Novak zvanično izrazio svoje sumnje u efikasnost tada još nepostojeće vakcine protiv kovida.

Novak Đoković
foto: Profimedia

Potvrdu je Rojtersu dao izvršni direktor ove firme, Ivan Lončarević, mada se ona mogla proveriti i među zvaničnim podacima iz privrednog registra Danske. U tim bazama informacija može se saznati i da su Đokovići svoj udeo kupili preko beogradske firme "Tulua d.o.o", registrovane na opštini Stari Grad, čiji je zastupnik i direktor Vuk Kovačević.

Ivan Lončarević je Srbin, inovator iz Danske. Na svom Linkedin profilu upisuje "inovaciju", navodi se na danskom sajtu finans.dk. Pored toga, čini se da je u prošlosti osnivao razne kompanije, a delom je radio na inovacijama na Univerzitetu Južne Danske u Odenzeu. Pored rada na razvoju leka za koronu, Ivan Lončarević poslednjih godina ima sopstvenu konsultantsku kompaniju u kojoj se bavi inovacijama, razvojem koncepta, upravljanjem projektima i finansiranjem. Ranije je radio sa PR-om i komunikacijama. Kako navodi Linkedin, Ivan Lončarević je radio i u energetskom i u industrijskom sektoru, dok je njegovo obrazovanje oblikovano u oblasti fizike i antropologije na Univerzitetu u Kopenhagenu, piše "Kurir".

- Radim sa inovacijama 20 godina i uvek se bavim onim što nazivam pravom inovacijom. Na sreću, investitori su verovali u mene u prošlosti - rekao je Ivan Lončarević.

Kako se navodi na veb stranici QuantBioRes, direktor i osnivač Ivan Lončarević radi na razvoju leka za koronavirus.

Koliko je daleko menadžment stigao sa ambicioznim projektom od sada nije jasno. Ivan Lončarević je objasnio da je QuantBioRes „sposoban da dizajnira tretman koji može da blokira mehanizam infekcije između korona virusa i naših sopstvenih ćelija“.

Govoreći o Novaku Đokoviću, rekao je za Rojters da "on nije antivakser i da se nisu čuli ni videli od novembra".

Vuk Kovačević je Novakov drug iz detinjstva, a svoj odnos su 2012. godine uzdigli na viši nivo, kada se Vuk venčavao svojom izabranicom Tijanom, a Novak mu bio venčani kum. Spada u krug Đokovićevih najbližih prijatelja i prisustvovao je svadbi Novaka i Jelene na Svetom Stefanu. Osim te činjenice i podatka da je na čelu firme "Tulua" od maja 2018. o njemu se veoma malo toga zna.

Podsetimo, informacije radi, Đoković ima još trojicu kumova - Miljana Amanovića, Marka Stilitana i Nevena Markovića.

Entoni Čarls Singsbi je najmisterioznija ličnost povezana sa kompanijom QuantBioRes. O njemu gotovo da nema nikakvih podataka, osim da se radi o 79-godišnjem advokatu iz Londona, koji se godinama bavi ulaganjem u firme širom Evrope. Za njegovo ime se vezuje niz kompanija, od kojih su neke i of-šor firme, u kojima se uglavnom kratko zadržavao, kao vlasnik udela ili direktor. U posao sa Novakovom firmom ušao je kada i Đokovići i to kao deoničar QuantBioResa. Gde su ga i kako Novak i Jelena upoznali i da li su u još nekom proslovnom ili privatnom odnosu sa njim, nikome nije poznato.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.