ŠTA SE TO DEŠAVA SA "SLUČAJEM ĐOKOVIĆ"?! Nove vesti, NEMA KRAJA
Foto: Profimedia

videćemo šta će biti

ŠTA SE TO DEŠAVA SA "SLUČAJEM ĐOKOVIĆ"?! Nove vesti, NEMA KRAJA

Nakon izjave premijera stigla je informacija od Isabel Rodriges, portparolke vlade Španije, koja je potvrdila da će vakcina najverovatnije biti obavezna

Objavljeno: 22:09h

Nakon odluke da Novak Đoković bude deportovan iz Australije, stiglo je obaveštenje i iz francuske gde prvi reket sveta takođe neće moći da igra ukoliko ne bude vakcinisan. Poslednji se oglasio i zvaničnik Španije koji je naglasio da ko god ulazi u tu zemlju moraće da ispuni zdravstvene uslove, što bi takođe moglo da ugrozi Novaka.

Novak Đoković trenutno se nalazi u Beogradu gde odmara od sage koja ga je zadesila u Australiji iz koje je deportovan i nije poznato kada bi i gde mogao da se vrati na teren.

Prema najnovijim informacija taj povratak neće se desiti u Francuskoj, ali ni Španiji iz koje je takođe stigla vest da nevakcinisani teniseri neće moći da učestvuju na turnirima.

Najpre se oglasio Felisijano Lopez, koji je direktor Mastersa u Madridu i istakao kako je lakše sa vakcinom, ali se nada da će moći da računa na Đokovića na turniru u maju.

1 / 5 Foto: Profimedia

Ipak, deluje da te „raširene ruke“ ne pruža i vlast Španije, ispred koje je govorio najpre Pedro Sančes, premijer te zemlje, koji je istakao da sportisti pri ulasku u zemlju moraju da isprate zdravstevene protokole.

- Bez namere da polemišem, moraju se ispuniti sanitarne norme. Bilo koja osoba da je u pitanju, bez obzira da li je sportista visokog nivoa ili ne, mora da se ponaša u skladu sa zdravstvenim standardima države - rekao je Sančes.

Uz to je premijer podržao odluku i deportaciju Đokovića iz Australije.

- Moraju biti ispunjeni standardi koje je propisala australijska vlada. Apsolutni poštovanje i podrška za odluke koje su donete - rekao je Sančes iako je jasno sudskom presudom stavljeno do znanja da je Novak ispunio tražene standarde.

Nakon izjave premijera stigla je informacija od Isabel Rodriges, portparolke vlade Španije, koja je potvrdila da će vakcina najverovatnije biti obavezna.

- Ono što bi gospodin Đoković trebalo da uradi jeste da se vakciniše, to bi u ovom momentu bilo daleko najrazumnije - istakla je Rodrigez.

Ipak, Novak je u Španiji već boravio u decembru jer ima kuću u Marbelji, a trenutno su uslovi pored vakcine, negativan test ili potvrda od oporavka korona virusa.

Pored Mastersa u Madridu koji je Novak osvojio dva puta. u Španiji se igraju i turnir 500 serije u Barseloni, kao i turnir 250 serije na Majorki.

(Espreso/Sputnik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.