ČLAN PARLAMENTA AUSTRALIJE STAO U NOVAKOVU ODBRANU: Bila bi pogrešna odluka ukinuti vizu Đokoviću!
Foto: Profimedia

australijan open

ČLAN PARLAMENTA AUSTRALIJE STAO U NOVAKOVU ODBRANU: Bila bi pogrešna odluka ukinuti vizu Đokoviću!

Džon Aleksander smatra da Novak Đoković treba da ostane u Australiji

Objavljeno:

Član Parlamenta Australije iz Liberalne stranke Džon Aleksander, inače nekadašnji teniser, poručio je da smatra da Novaku Đokoviću treba da bude omogućeno da učestvuje na Australijan Openu i upozorio svoje kolege posledica ukoliko se odluče da deportuju devetostrukog osvajača prvog Gren slema sezone.

Đokoviću je u ponedeljak odlukom suda dozvoljen boravak u Australiji, pošto mu je po dolasku u zemlju ukinuta viza. To je urađeno na osnovu toga što su federalne vlasti saopštile da prethodna infekcija koronavirusom nije dovoljan osnov za izuzeće u slučaju da osoba nije vakcinisana, pa je srpski teniser pet dana proveo u hotelu gde se smeštaju azilanti. Uprkos tome što je ukidanje vize poništeno, i dalje postoji mogućnost da ministar za imigracije Aleks Hok preokrene tu odluki i zatraži Novakovo deportovanje iz Australije.

Rok za donošenje moguće takve odluke ne postoji, ali je žreb za Australijan Open zakazan za četvrtak, dok takmičenje počinje u ponedeljak.

Ipak, čini se da Đoković ima barem jednu osobu na svojoj stranu u Parlamentu Australije, pošto je Aleksander u razgovoru za ABC istakao da ne postoji razlog da se srpski teniser deportuje. Takođe je naglasio da je sama odluka o ukidanju vize bila nerazumna, posebno jer smatra da Novak ne predstavlja opasnost po zdravlje i bezbednost Australijanaca, što je bio razlog za ukidanje vize.

Upitan da li smatra da bi potencijalna odluka ministra da ponovo ukine vizu Đokoviću bila pogrešna, Aleksander je rekao:

„Po mom mišljenju bi bila“.

Nekadašnji australijski teniser je, inače, istakao da ne veruje da postoji ikakav rizik da Australija ostane bez Gren slema, ali da joj je reputacija i te kako narušena.

„Ako Australijan Open stvara uslove koje ljudi ispunjavaju, a onda im se ne dozvoljava da dođu, uprkos tome što su ispunili upravo te uslove, to svakako neće pomoći našem statusu“.

Tokom teniske karijere Aleksander je osvojio sedam titula u singlu, a najbolji plasman na ATP listi bilo mu je osmo mesto. Najveći uspeh na Gren slemovima ostvario je na domaćem terenu, gde je tri puta stizao do polufinala.

(Espeso/Sport klub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.