EMOTIVNA KONFERENCIJA PORODICE ĐOKOVIĆ! SRAMOTNE REČI IZ HRVATSKE I BES NAVIJAČA U BEOGRADU!
Novak Đoković, Foto: EPA/ JAMES ROSS, Profimedia

novosti

EMOTIVNA KONFERENCIJA PORODICE ĐOKOVIĆ! SRAMOTNE REČI IZ HRVATSKE I BES NAVIJAČA U BEOGRADU!

Novak Đoković je poslat u imigracioni pritvor i odbijen je njegov zahtev za vizu posle 10 sati provedenih na aerodromu

Objavljeno: 00:25h

- Malo po malo pa iz Hrvatske izleti neka otrovna strelica na račun Novaka Đokovića. Pisac i novinar Ante Tomić koji je u svom tekstu u "Jutarnjem listu" surovo kritikovao Đokovića.

- Nepravedna i sramna odluka australijskih vlasti da ne dozovole Novaku Đokoviću ulazak u zemlju kako bi branio šampionsku titulu na Australijan openu otvoreno je pogodila sve ljubitelje tenisa u Srbiji.

- Australijskom ambasadoru Danijelu Emeriju u Beogradu iskazan je usmeni protest zbog tretmana kojem je u Melburnu izložen Novak Đoković. Državni sekretar Nemanja Starović ga je pozvao u Ministarstvo spoljnih poslova.

- Australijan open je tako imao vremena da upozori Đokovića i ostale tenisere koji bi tražili medicinsko izuzeće. Ministar Greg Hant poslao je mejl u novembru izvršnom direktoru Australijan opena Krejgu Tajliju i upozorio ga na ovaj detalj.

- Australijski stručnjak za imigraciona pitanja Abul Rizvi detaljno je objasnio kako bi pravni tim Novaka Đokovića mogao da se žali. Rizvi kaže da u ovom slučaju postoje tri ključna pitanja, koju Novakovi advokati mogu da iskoriste i sačuvaju ga od deportacije.

- Hrvatska književnica Vedrana Rudan objavila je kolumnu pod nazivom "Mreže, mreže" o drami koju proživljava Novak Đoković.

- Poznati hrvatski novinar Aleksandar Stanković prokomentarisao je situaciju oko Novaka Đokovića. On je na svom privatnom Fejsbuk profilu objavio uvredljiv status.

Status protiv Novaka Đokovića
foto: Printscreen/Facebok/Aleksandar Stanković

- Konferenciju za medije održala je porodica Đoković. Njihovo obraćanje je bilo puno naboja i emocija.

- Užas! Odbijen Novakov zahtev! Praznike neće moći da dočeka sa timom

- Bivši reprezentativac Australije stao na Novakovu stranu! Zbog našeg tenisera se oglasio na srpskom!

- Majka Novaka Đokovića nije bila sprmna da govori o paklu kroz koji prolazi!

Dok su Dušan Lajović i Viktor Troicki dali svoje mišljenje!

- Ovako izveštavaju strani mediji:

- Đoković se pojavio na prozoru jezivog hotela u kom je smešten, okupljenima slao poljupce

- Ukoliko ne nastupi na Australijan openu, nakon sve ove zbrke, Novak bi mogao da ostane bez prvog mesta na ATP listi.

- Predsenik Srbije Aleksandar Vučić i danas se čuo sa Novakom Đokovićem. Srbija ima samo jednu molbu.

Novak Đoković
foto: Profimedia

- Mediji u Australiji nastavljaju da ponižavaju Đokovića

- Bivša premijerka Hrvatske žestoko oplela po Novaku!

- Demonstracije ispred Novakovog hotela - Nismo kriminalci, ukinite pritvor!

- Oglasio se bivši direktor Australijan Opena!

- Isplivala prva Novakova fotografija iz Melburna, na njegovom licu se sve jasno vidi...

- Tri godine zabrane ulaska u Australiju preti Novaku

Novak Đoković
foto: Profimedia

- Pogledajte jezivi smešaj u kom je Đoković

- Ogasio se Novakov advokat. Pred najboljim teniserom sveta su tri opcije.

Drama sa Novakom Đokovićem u Australiji ne prestaje.

- Pravnu borbu, za nastup na Australijan openu, započeće u Federalnom sudu u 18 sati po lokalalnom, odnosno osam po našem vremenu.

To je dva sata od prvobitno zakazanog termina, nakon što je pomereno saslušanje.

Granični zvaničnici držali su Novaka Đokovića čak devet sati na aerodromu.

- Španski teniser Rafael Nadal izneo je svoje mišljenje o situaciji u kojoj se našao Novak Đoković.

- Navijači Novaka Đokovića su se skupili ispred hotela, pružajući mu podršku:

1 / 9 Foto: Profimedia

Novak je premešten u hotel u karantinu u Karltonu, ali se očekuje da u toku noći bude deportovan.

U međuvremenu, može da reaplicira za vizu, ali se navodi da su male šanse za to.

Svanulo je odavno u Melburnu, a najuporniji Đokovićev navijač ne odustaje.

Na zvaničnom sajtu srpskog tenisera, raspored takmičenja je do skora pokazivao grend slem u Melburnu kao prvi sledeći događaj.

Posle dešavanja na aerodromu Tulamarin, raspored je ažuriran i sada nema predstojećih događaja za Novaka...

Granična policija Australije (Australian Border Force - ABF) je izdala saopštenje u kom tvrdi da Đoković nije pružio neophodnu dokumentaciju.

Podršku je Novak dobio od KK Crvena zvezda.

Povodom odbijanja vize, premijer Australije Skot Morison se oglasio na društvenoj mreži Tviter.

- Viza gospodina Đokovića je odbijena. Pravila su pravila, posebno kada se radi o našim granicama. Niko nije iznad naših pravila. Ta pravila su dovela do toga da smo među državama koje su imale najmanju stopu smrtnosti od Kovida. Nastavljamo da se borimo - napisao je Morison.

Bivši svetski broj jedan u dublu, Pol Meknejmi, na Tviteru je napisao da je samo Đokoviću odobrena viza i onda poništena, a da su ostali teniseri sa tom istom vizom i izuzećem ušli u Australiju.

Kako navodi australijski "The Age", postoji mogućnost da Novak ipak ne bude poslat kući u četvrtak već da bude smešten u nekom hotelu ili smeštaju dok advokati budu pokušavali da preinače odluku Vlade Viktorije.

Jedva da je prošlo pet minuta otkako se pojavila informacija da su australijske vlasti zabranile ulaz u zemlju Novaku Đokoviću, ekspresno se javio Ben Rotenberg, teniski novinar i čuveni "Novakomrzac" kako bi likovao zbog odluke.

Za njega je, očekivano, krivac samo Novak Đoković.

- Sve ovo je krivica Novaka Đokovića koji se odmah nije vakcinisao, za šta je imao nekoliko meseci vremena. Najbolji scenario za sve bi bio da vakcinisani Novak Đoković igra Austrlijan open bez ikakve drame. On je sam izabraodrugačiji način - napisao je Rotenberg na svom Tviteru.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić oglasio se osuđujući skandal i maltretiranje najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, koje u Melburnu traje već nekoliko sati.

– Šokiran sam onim što se događa Novaku i ne mogu da verujem da iko sebi daje za pravo da ovako maltretira najboljeg sportistu sveta! Srbija je uz tebe! Drži se, legendo! – poručio je ministar Udovičić najboljem teniseru sveta putem Instagrama.

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, prema nezvaničnim informacijama australijskih medija, dobio je odluku o ukidanju njegove vize za boravak u Australiji i naloženo mu je da napusti tu državu u roku od jednog dana.

Vest je objavio novinar Pol Sakal iz medija „Ejdž“ (The Age), navodeći da je ona proverena iz dva izvora.

„Advokati Novaka Đokovića su u procesu podnošenja žalbe. Đoković nije pokazao dovoljne dokaze za svoje medicinsko izuzeće od vakcinisanja protiv virusa korona“, naveo je Sakal

Novinar Klint Stanavej je potvrdio te navode.

„Đoković ostaje na aerodromu, njegova viza je poništena odlukom Granične policije Australije. Pretpostavljam da će se on na tu odluku žaliti pred sudskim instancama države Viktorija“, naveo je Stanavej.

Novak odbijen za vizu!

Srđan Đoković oglasio se za Telegraf povodom čitave situacije:

- Moj sin se noćas nalazi u australijskom zarobljeništvu, ali nikada nije bio slobodniji. Od ovog trenutka, Novak je postao simbol i vođa slobodnog sveta, sveta siromašnih i potlačenih zemalja i naroda. Moj sin Novak Đoković je pokazao da i mala, ali herojska zemlja kao što je Srbija može imati najboljeg tenisera i sportistu svih vremena i ta istina više ne može da se sakrije. Noćas ga mogu utamničiti, sutra ga mogu staviti u lance, ali istina je kao voda i ona uvek pronalazi svoj put. Novak je Spartak novog sveta koji ne trpi nepravdu, kolonijalizam i licemerje, već se bori za ravnopravnost svih ljudi na planeti, bez obzira na njihovu boju kože, bez obzira na to kom se Bogu mole i koliko novca imaju - rekao je između ostalog Novakov otac.

Povodom Novakovog slučaja oglasio se i predsednik Srbije Aleksandar Vučić:

"Upravo sam završio telefonski razgovor sa Novakom Đokovićem. Rekao sam našem Novaku da je cela Srbija uz njega, a da naši organi vlasti preduzimaju sve mere kako bi maltretiranje najboljeg tenisera sveta u najkraćem mogućem periodu bilo prekinuto. U skladu sa svim normama međunarodnog javnog prava Srbija će se boriti za Novaka Đokovića, za pravdu i istinu", napisao je predsednik Srbije i dodao:

"Inače, Novak je jak, onakav kakvog ga svi poznajemo."

- Kako navodi Saša Ozmo, Novaku je vraćen telefon nakon tri sata.

- Prema najnovijim saznanjima Telegrafa, Novak je poslat u imigracioni pritvor gde ga čuvaju dva policajca i čeka se na razrešenje čitavog slučaja.

- Prema pisanju novinara Sport Kluba, Saše Ozma, odluka o tome da li će Novaku biti dopušten ulazak u Australiju biće donet između 22.30 i 23.00 po centralnoevropskom, odnosno našem vremenu.

Sreću Novaku poželeo je i reprezentativac Hrvatske, Dejan Lovren:

Oglasio se i Danilo Anđušić povodom Novakovog slučaja:

- Tokom ovogodišnjeg Australijan opena, svetski broj 1 Novak Đoković najavio je snimanje dokumentarnog filma o tome kako je najviše nedelja obarao rekord kao najbolje rangirani igrač sveta.

Prvobitno je trebalo da bude objavljen tokom avgusta, pre US Opena, ali sada se čini da će dokumentarac biti širok, zbog čega je Đoković veoma uzbuđen.

- Trenutno je plan da dokumentarac ugleda svetlost dana pred kraj ove godine ili u prva dva meseca 2022.

Snimamo stvari i ovde u Njujorku. Onda treba da ga montiramo, da ga kompletiramo i da odlučimo da li će to biti film ili dokumentarni film. Tu odluku ćemo doneti kao tim. Pisao je novinar Saša Ozmo.

Vest sa društvenih mreža:

- U 5.30 ujutro, 6 sati nakon što je Novak Đoković sleteo u Melburn, i dalje ga ispituju zvaničnici Granične snage u prostoriji na aerodromu. Procenjuju dokumente koji bi podržali njegovo oslobađanje od poreza. Izvor je rekao da što duže traje, manje su šanse da će mu biti dozvoljen ulazak

- Nema novih vesti oko Novaka Đokovića. Već satima je izolovan u sobi, a u Australiji je oko četiri sata ujutru. Policija se nalazi ispred sobe u kojoj je svetski broj 1, a oduzet mu je mobilni telefon!

- Neko se na društvenim mrežama setio stare reklame u kojoj je glavni akter Novak Đoković u kojoj reketom uspeva da savlada naoružane muškarce.

- Razlog zadržavanja Novaka Đokovića na aerodromu - pogrešna viza, piše B92. Tu grešku napravio je neko iz tima srpskog asa, koji je popunjavao zahtev tj. aplicirao.

Naime, Savezne carinske snage kontaktirale su državnu vladu i utvrdile da takva vrsta vize ne dozvoljava medicinska izuzeća za vakcininaciju.

- Trener Novaka Đokovića izbacio je sliku na instagramu sa zanimljivim opisom slike: Nije najobičniji izlet...

- Vladimir Štimac je postavio sjajan komentar na svom tviter profilu, povodom dešavanja oko Novaka Đokovića!

- Nema drugog načina da zaustavimo Novaka osim ovog. Svi uplašeni!

Kako prenosi Informer umešala se i ambasada Srbije u Australiji

- Ambasador Australije u Srbiji Danijel Emeri pozvao je da dođe u ministarstvo spoljnih poslova na razgovor.

Srbija zahteva hitno puštanje Novaka Đokovića. Naš ambasador u Australiji je stupio u kontakt tamošnjim vlastima i zahtevao hitno puštanje. Preduzeo je sve mere da se Novak Đokovića pruzi konzularna zaštita, saznaje Informer.

- Strani mediji su objavili video u kom objašnjavaju koji su uslovi pod kojima je Novak mogao da dobije izuzeće od vakcine.

Tri su načina:

- Ozbiljna srčana oštećenje.

- Alergijska reakcija na vakcinaciju.

- Pozitivan test na Kovid 19 u poslednjih šest meseci.

Kovid 19 Novak
foto: Tweets/ 7NEWS Melbourne

- Oglasio se otac Novaka Đokovića - Srđan.

- Đokovića je jedan navijač uporno čekao na aerodromu.

- Povodom situacije oko Novaka Đokovića i njegovog zadržavanja na aerodromu, oglasio se i premijer Australije Skot Morison.

- Svako ko bude dolazio u našu zemlju mora da poštuje naše zakone i procedure. Tako je i sa Novakom Đokovićem, ako nije vakcinisan, mora da nam prosledi dokaze o izuzeću vakcinacije. Sada se očekuju njegovi dokazi i zbog čega je dobio medicinsko izuzeće. Ako to ne bude validno, onda će morati sledećim avionom da ga vratimo kući - poručio je Morison

Na društvenim mrežama pojavila se navodna fotografija po sletanju Novaka Đokovića u Australiju, pre slanja u pritvor.

- Cela zbrka oko stavljanja Novaka Đokovića u pritvor nastala je usred političkog vrtloga zbog svog medicinskog izuzeća, od zahteva za vakcinaciju protiv Kovida 19. Dodatna komplikacija je nastala sa greškom oko vize što je dodatno zakomplikovalo stvari.

Novinar iz Švajcarske:

- Novak Đoković nije svojom krivicom u centru ove kontroverze. Ali treba imati na umu da se sada koristi kao igračka za političku šalu. Premijer Skot Morison, na primer, više nema veliku podršku.

– Novak Đoković trenutno je smešten u sobi i kod njega ne može niko da uđe – potvrdio je za B92 njegov otac Srđan.

Novak Đoković, Srđan Đoković
foto: Starsport©

Nakon višesatnog ispitivanja u prostorijama Imigracionog odeljenja, gde je od Novaka zatraženo da pruži dokumentaciju i dokaze na osnovu kojih je dobio medicinsko izuzeće, Novak Đoković je poslat u pritvor, gde se trenutno nalazi.

Novak Đoković
foto: Profimedia

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.