OGLASIO SE I BIVŠI DIREKTOR AUSTRALIJAN OPENA: Otkrio GDE JE ZAPELO prilikom Novakovog dolaska u Australiju!
Foto: Profimedia

australijan open

OGLASIO SE I BIVŠI DIREKTOR AUSTRALIJAN OPENA: Otkrio GDE JE ZAPELO prilikom Novakovog dolaska u Australiju!

Nekadašnji direktor Australijan Opena tvrdi kako je problem nastao upravo u njihovoj zemlji

Objavljeno: 09:32h

Nekadašnji direktor Australijan opena Pol Meknemi piše u autorskom tekstu za The Age da će tretman Novaka Đokovića štetiti reputaciju Australije.

„Novak Đoković je dobio vizu. Sada je tu problem vakcinacije. Bilo je jasno da on nije vakcinisan. Da li je to zato što ne veruje u vakcinu ili zato što je drugi put dobio virus korona, to ne znamo. U svakom slučaju, ima pravo na izbor, ali naravno da su tu posledice. To je značilo da može da igra Australijan open samo ako dobije medicinsko izuzeće. Da li vam se dopada ili ne činjenica da to izuzeće uopšte postoji, igračima je ta opcija predstavljena pre više meseci“, piše Meknemi i dodaje:

„Time što nije vakcinisan, odabrao je da se kocka i da prihvati posledice – bio je potpuno svestan da neće doći ako mu to medicinsko izuzeće nije odobreno. Đoković nije izmislio pravilo. Imao je vizu da uđe u Australiju, dobio je medicinsko izuzeće dva autorizovana, nezavisna i kompetentna tela. Na osnovu toga, imao je puno pravo da veruje da je došao do kraja procesa. Dakle, gde je zapelo? Sigurno ne u Evropi, tamo su svi papiri bili u redu i odobren mu je polazak. To se desilo na našoj granici“.

Meknemi potom piše da federalna Vlada Australije ističe da Đoković nije ispunio kriterijume na granici.

Novak Đoković
foto: Profimedia

„To samo može da znači da razlozi za medicinsko izuzeće nisu isti za Vladu Viktorije i za federalu Vladu. Svi znamo da su česti takvi prekidi komunikacije među nivoima vlasti ovde, pogotovo u poslednje dve godine. Pravila se stalno menjaju, gotovo je nemoguće ispratiti ih. Da li je politika bila uključena? Mislim da je saznanje da Đoković dolazi, što je bilo daleko od popularnog u zajednici koja je izmrcvarena karantinima, dovelo do toga da se sve gleda pod mikroskopom. Ipak, na kraju ne mislim da je to bila politička odluka, već više birokratska greška“.

Meknemi potom poručuje da misli da se nešto slično nikada nije dogodilo nijednom igraču u istoriji Australijan ooena.

„Sada se desilo braniocu titule i – dopada li vam se on ili ne – osobi koja stoji pri svojim uverenjima i koja se povinovala svim pravilima koja su joj prezentovana. Ta odluka je možda popularna kod velikog broja ljudi, ali ne donosi nikakvo dobro Australijan openu i međunarodnoj reputaciji Australije kao otvorene, poštene i gostoljubive nacije“, zaključuje Meknemi.

(Espreso/Sport klub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.