IMA NADE ZA NOVAKA: Postoje tri ključna pitanja, koja Đokovićevi advokati mogu da iskoriste
Foto: Profimedia

SVE ĆE BITI POZNATO U PONEDELJAK

IMA NADE ZA NOVAKA: Postoje tri ključna pitanja, koja Đokovićevi advokati mogu da iskoriste

Australijski graničari za sada ostaju pri svome da Novak nije ponudio dokaze za medicinsko izuzeće

Objavljeno: 19:00h

Australijski stručnjak za imigraciona pitanja Abul Rizvi detaljno je objasnio kako bi pravni tim Novaka Đokovića mogao da se žali.

Srpski as zatočen u Melburnu glavna je tema svih svetskih medija, a konačna odluka biće donesena u ponedeljak. Australijski graničari ostaju pri svome da Novak nije ponudio dokaze za medicinsko izuzeće, koje bi mu omogućilo ulazak u zemlju i učešće na prvom Grend slemu.

Rizvi kritikuje tamošnje vlasti i podseća da ta država kada je u pitanju vizni sistem pruža tri nivoa zaštite.

- Gospodinu Đokoviću data je viza pod pretpostavkom da su ispunjeni svi zakonski uslovi - rekao je Rizvi i dodao:

- Drugi nivo je kada se osoba ukrca u avion da bi došla u Australiju. Postoje graničari koji mogu sprečiti osobu da se ukrca u avion ako ima problema sa vizom. To je bilo pre 24-48 sati. Ipak, nije preduzeta nikakva radnja da se Đokovićevo ukrcavanje spreči.

Novak Đoković
foto: Profimedia

Rizvi je rekao da se čitava akcija zasnivala na trećem nivou, na australijskom aerodromu. On je dodao da će Novakov slučaj stvoriti ogromnu količinu haosa na aerodromima.

- Sistem koji vlada trenutno... Ako slučaj gospodina Đokovića postane šablon, naši aerodromi neće moći da se nose sa tim.

Rizvi kaže da u ovom slučaju postoje tri ključna pitanja, koju Novakovi advokati mogu da iskoriste i sačuvaju ga od deportacije.

- Da sam Novakov advokat, postavio bih tri pitanja. Prvo: Ako moj klijent nije ispunio zakonske uslove, zašto ste mu dali vizu? Drugo: Ako ste bili zabrinuti zbog vize mog klijenta, zašto niste otkazali pre nego što je ušao u avion. Treće: S obzirom da ste mu dali vizu, a nijedan okolnost se nije promenila od tada, po kom osnovu možete da otkažete vizu?

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.