OČEKUJE GA PAKAO NA AERODROMU: Poznato kakve sve kontrole Novak mora proći
Foto: Profimedia

SAMO ŠTO NIJE STIGAO

OČEKUJE GA PAKAO NA AERODROMU: Poznato kakve sve kontrole Novak mora proći

Ukoliko ovlašćena lica države Viktorija prihvate Đokovićevu dokumentaciju i obrazloženje, tek tada će zvanično moći da uđe u Australiju

Objavljeno: 13:56h

Najbolji svetski teniser Novak Đoković, uskoro treba da sleti u Melburn. Sa nestrpljenjem se čeka dolazak Srbina, a mnoge zanima kako će Novak i da li će proći rigoroznu kontrolu koja ga čeka na aerodromu u tom gradu.

Đoković će po sletanju na aerodrom morati da prođe kroz dve rigorozne kontrole, koje su uspostavljene usled visoko rizične epidemiološke situacije u Australiji.

Nakon uobičajene pasoške kontrole, Novak Đoković će morati da pokaže medicinsku dokumentaciju koja dokazuje da srpski teniser ispunjava sve potrebne uslove za ulazak u zemlju, iako nema potvrdu o vakcinaciji.

Posle toga, Novak prolazi kroz "drugi prsten" kontrole, gde će istu dokumentaciju morati da pokaže medicinskoj komisiji, kao i da usmeno obrazloži razlog zbog kojeg je tražio, i dobio, toliko pominjano medicinsko izuzeće.

Ukoliko ovlašćena lica države Viktorija u kontroli na aerodromu u Melburnu prihvate Novakovu dokumentaciju i obrazloženje, tek tada će moći da i zvanično uđe u zemlju.

Ako osoba nije vakcinisana, što se uveliko pretpostavlja za Novaka, pravila nalažu da je neophodan validan dokaz koji obrazlaže takav izbor, kako bi mogla da ima iste benefite kao vakcinisani.

Ono što je jako bitno pomenuti je da će Novak biti testiran češće od tenisera koji su primili vakcinu, možda čak i na dnevnom nivou.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.