MINISTARKA IZDALA SAOPŠTENJE POVODOM SLUČAJA 'ĐOKOVIĆ': Mediji se nadaju da bi odluka mogla da se PREINAČI!
Novak Đoković, Foto: Profimedia

nije im pravo

MINISTARKA IZDALA SAOPŠTENJE POVODOM SLUČAJA 'ĐOKOVIĆ': Mediji se nadaju da bi odluka mogla da se PREINAČI!

Novinar Sidnej Heralda, Erik Begšo, ovo je protumačio kao znak da federalne vlasti razmatraju mogućnost da preinače odluku dozvole Đokoviću da doputuje u Australiju

Objavljeno:

Novak Đoković je stavio tačku oko toga da li će nastupiti na ovosezonskom Australijan openu, ali se tek sada raspravlja o njemu.

Iako je najbolji teniser sveta potvrdio da je dobio izuzeće za ulazak u Australiju, tamošnji mediji smatraju da time priča nije završena.

Vest da je Novaku garantovano izuzeće podigla je takvu prašinu u zemlji da je čak i ministarka inistranih poslova Karen Endrjuz imala posebno obraćanje medijima tim povodom.

1 / 5 Foto: Profimedia

- Niko ko se takmiči na Australijan openu neće dobiti poseban tretman. Zahtev za karantinom po međunarodnim dolascima u Viktoriji, uključujući i nevakcinisane pojedince je stvar koja se tiče Vlade Viktorije - poručila je ministarka.

Ona je pojasnila situaciju sa pravilima o ulasku u zemlju.

- Od 15. decembra 2021. godine potpuno vakcinisani vlasnici viza mogu da putuju u Australiju bez da zahtevaju putno izuzeće i mogu da uđu na naše teritorije bez karantina. Ako osoba koja putuje nije vakcinisana, mora da dâ na uvid zadovoljavajući dokaz da ne može da bude vakcinisana iz medicinskih razloga. Australijske pogranične snage će nastaviti da obezbeđuju da svi koji dođu na granicu budu u skladu sa striktnim zahtevima za ulazak u zemlju - stoji u saopštenju koje je pročitala Endrjuz.

Novinar Sidnej Heralda, Erik Begšo, ovo je protumačio kao znak da federalne vlasti razmatraju mogućnost da preinače odluku dozvole Đokoviću da doputuje u Australiju.

Ali, nije jasno kako je došao do takvog zaključka jer se u saopštenju ističe da se može ući u zemlju sa dokazom za medicinsko izuzeće.

Očekuje se da Novak tokom dana doputuje u Australiju.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.