DIREKTOR TURNIRA U MELBURNU RAZJASNIO SVE DILEME: Nije bilo nikakve posebne dozvole za Đokovića!
Foto: Profimedia

više nema dileme

DIREKTOR TURNIRA U MELBURNU RAZJASNIO SVE DILEME: Nije bilo nikakve posebne dozvole za Đokovića!

Kreg Tajli demantovao je nagađanja da je najboljem teniseru sveta progledano kroz prste

Objavljeno: 07:53h

Novak Đoković nije dobio ništa posebno, drugačije, što nije dobilo još mnogo tenisera pred početak Australijan opena, poručio je Krejg Tajli, direktor grend slema u Melburnu.

Nema ko nije zagrmeo na najboljeg tenisera sveta, počev od običnog sveta do novinara, ali direktor turnira Krejg Tajli poručio je jasno i glasno gostujući u TV emisiji Australija Tudej Šou da Novak Đoković nije dobio nikakav povlašćeni status, već da to što je dobio on, dobilo je i mnogo drugih tenisera.

Pitanje je samo hoće li imati ko da čuje to što je Tajli pričao, odnosno, da li će želeti da čuju.

- Napravili smo dodatni napor za svakog ko je aplicirao za izuzeće, da bi proces bio ispravan i da bi medicinski stručnjaci mogli da rade nezavisno. Javilo se 26 tenisera koji su tražili izuzeća i mnogo njih ih je dobilo - otkrio je Tajli.

Novak Đoković
foto: Profimedia

Kada je najbolji na svetu u pitanju Tajli je poručio:

- Nije bilo nikakve posebne usluge niti posebne dozvole za Novaka Đokovića, niti za bilo kojeg drugog igrača. Postoji proces koji mora da se obavi za svakog posebnog igrača - poručio je Krejg Tajli.

Iako je Đoković više puta govorio da ne želi da javno govori o svojoj zdravstvenoj situaciji, u bilo kojem smislu, mediji u Australiji i uglavnom iz zapadnog dela Evrope „grme“ da Novak „mora da objasni“ koji su to medicinski razlozi zbog kojih je dobio izuzeće da može da igra u Melburnu.

Dve odvojene komisije moraju da daju zeleno svetlo da bi teniser mogao da uđe u Australiju i zaigra u Melburnu, a Novak Đoković je dobio tu dozvolu, kao i više drugih tenisera.

(Espreso/Mocart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.