UVREDE POSTAJU SVE BRUTALNIJE: Albanka nazvala Đokovića ŽIVOTINJOM! Onda su je kulturno 'SPUSTILI'...
Vljora Čitaku/Novak Đoković, Foto: Profimedia

prelaze sve granice

UVREDE POSTAJU SVE BRUTALNIJE: Albanka nazvala Đokovića ŽIVOTINJOM! Onda su je kulturno 'SPUSTILI'...

U pitanju je citat iz knjige "Životinjska farma" Džordža Orvela

Objavljeno:

Nakon što je najbolji teniser sveta Novak Đoković potvrdio učešće na Australijan openu, bivša ambasadorka tzv. Kosova u SAD Vljora Čitaku je reagovala.

Ona je uz vest Rojtersa "Đoković dobio medicinsko izuzeće da odbrani titulu na Australijan Openu", prokomentarisala: "sve su životinje jednake, samo su neke jednakije od drugih“.

Ovo je citat iz knjige "Životinjska farma" Džordža Orvela.

Objavu Čitaku osudio je ambasador Srbije u SAD Marko Đurić koji je ocenio da poruka bivše ministarke spoljnih poslova Kosova predstavlja školski primer etnički motivisanog govora mržnje.

- Da li je samo do mene, ili je ovo školski primer etnički motivisanog govora mržnje? Očigledno da je tako jer je Novak Đoković Srbin iz Zvečana, koji misli drugačije od Čitaku - napisao je Đurić.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković smatra da Vljora Čitaku ne može da prihvati da je jedan Srbin najbolji i da ga zato "primitivno vređa".

- Kada ne možete da prihvatite da je Srbin najbolji, tada ga primitivno vređate. Na sve uvrede i napade, odgovor je samo jedan - šampionski! Napred Đokoviću - napisao je Petković na Tviteru.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.