OBRADOVIĆ OPET ZABLISTAO: MNOGO SMO GLUPI, od Novaka smo napravili ŽRTVU! Lagano osvajamo sledeća 4 Dejvis kupa!
Kakva vam je ovo taktika? Obradović i Đoković, Foto: Beta/Branislav Božić

"nisu znali šta rade"

OBRADOVIĆ OPET ZABLISTAO: MNOGO SMO GLUPI, od Novaka smo napravili ŽRTVU! Lagano osvajamo sledeća 4 Dejvis kupa!

Ishod polufinala očigledno nije pogodio, ali sada zna razloge poraza naše selekcije

Objavljeno:

Nekadašnji selektor teniske reprezentacije Srbije, Bogdan Obradović, pojasnio je šta sve nije funkcionisalo tokom Dejvis kupa u srpskom timu.

Bogdanović je u četvrtak ujutro u šokantnom nastupu na televiziji RTS između ostalog rekao da Srbija neće igrati sa Hrvatskom već da sigurno pobeđujemo Hrvatsku.

Bogdan Obradović
foto: Marina Lopičić

Ipak, ishod očigledno nije pogodio, ali sada zna razloge poraza naše selekcije.

Teniski trener koji je Srbiju vodio do jedine titule u ovom takmičenju otkrio je kakve promene treba napraviti u reprezentaciji i šta je nacionalnom timu nedostajalo da bi stigla do trofeja već ove godine. Ipak, nije smak sveta - Srbija može da bude favorit u naredne četiri sezone.

Reprezentacija je izgubila meč u dublu od Hrvata i zbog toga ispala sa turnira, a u grupnoj fazi nas je poraz od nemačkog tandema ostavio na drugom mestu. Obradović smatra da je za Srbiju igrao pogrešan tandem u dublu.

- Nije im uspela pretpremijera jer nisu znali šta rade. Mi imamo kreiran dubl tim, a to su Nikola Ćaćić i Nikola Milojević, njih dvojica treba da igraju za reprezentaciju i uz Novaka i Fiću mi lagano osvajamo Dejvis kup sledeće četiri sezone - opet "proriče" Obradović, sada tokom gostovanja na televiziji "K1".

Bogdan Obradović
foto: Espreso sport

Od Novaka se nije moglo očekivati više. Došao je, donosio pobede u singlu i igrao dubl. Gde je onda problem?

- Novak je pobedio sve mečeve (sem dva dubla, prim.aut.), što smo i očekivali ali nije napravljena dobra strategija oko njega. Tako smo od junaka napravili žrtvu, što u prevodu znači da smo mnogo glupi - zaključio je bivši selektor.

Obradović je, kao i tokom gostovanja na RTS-u, povukao paralelu sa fudbalskom reprezentacijom koju je Dragan Stojković odveo na Mundijal.

- Ne igra se nego se pobeđuje, pobeda je jedina opcija. To je ono što sam učio Novaka i usadio u našu reprezentaciju. Za reprezentaciju se igra do poslednje kapi krvi, a takvu atmosferu je i Piksi napravio u fudbalu, zato smo se kvalifikovali na Svetsko prvenstvo - zaključio je Obradović.

Bogdan Obradović
foto: Espreso sport

Bogdan Obradović je bio selektor reprezentacije srbije od 2007. do 2017. godine, a u tom periodu je reprezentacija igrala dva finala Dejvis kupa. Protiv Francuske 2010. osvojen je trofej, dok je tri godine kasnije upisan poraz od Češke.

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.