IPAK JE MORAO DA PECNE NOVAKA: Federer je GoAT, Džordan tenisa, njemu se deca najviše dive, NJEGA SVI KOPIRAJU!
Foto: EPA/Dave Hunt

to je ta priča

IPAK JE MORAO DA PECNE NOVAKA: Federer je GoAT, Džordan tenisa, njemu se deca najviše dive, NJEGA SVI KOPIRAJU!

Kijos kaže da će povlačenje Federera najviše zaboleti tenis kao sport, zbog sponzora

Objavljeno:

Nik Kirjos, iako ima tek 26 godina, sada više radi kao veteran i stručni komentator nego što je na terenu, a učešća na turnirima uglavnom završava u prvom kolu.

Iako mu nedostaje strast za igrom, ne fali mu kada je u pitanju komentarisanje najuspešnijih, a znamo da je i te kako voleo da "potkači" Novaka Đokovića. I sada je u podkestu "Bez granica" pričao o prvom teniseru sveta, ali i po ko zna koji put ponovio da je za njega "najveći" Rodžer Federer.

- Za mene, Rodžer Federer je Majkl Džordan tenisa. Šta je postigao za sport, navijače, decu... Od "velike trojke", mislim da se deca njemu najviše dive. Sve u svemu, on je najviše promenio sport. I njegovo povlačenje će najviše boleti tenis. Zbog sponzora i sl. Bez Federera, nema ni Đokovića ni Nadala. Oni su ga jurili - kaže Kirjos.

Rodžer Federer
foto: Profimedia

- GoAT (Najveći svih vremena)? Danas kažem da je to Federer. Najuticajniji igrač koji je igrao. Njegova igra je kopirana. Na terenu, imate igrače koji su ga bukvalno kopirali, poput Dimitrova. Čoveče, nađi svoj stil! "Grigor Senka" - našalio se Nik, pa nastavio:

- Niko baš ne igra kao Novak već imititraju Federera. Čak i ja nekad imitiram njegove pokrete pri servisu. Ali, ako Novak osvoji još jedan grend slem, biće ispred - smatra Australijanac.

Novak Đoković
foto: Profimedia

U nastavku razgovora je ipak pohvalio Novaka i složio se sa njegovim stanovištem povodom vakcinacije, ali ne i održavanja Australijan opena.

(Espreso/N.Đ.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.