DA LI SU OVO KIRJOSOVE REČI - 'ĐOKOVIĆ JE KRALJ SRBIJE': Novače, bejbi, hoćemo da igramo dubl u Australiji?!
Foto: EPA/Lukas Coch/EPA/Andrej Cukić

iznenađenje

DA LI SU OVO KIRJOSOVE REČI - 'ĐOKOVIĆ JE KRALJ SRBIJE': Novače, bejbi, hoćemo da igramo dubl u Australiji?!

iako ima tek 26 godina, Nik sada više radi kao veteran i stručni komentator nego što je na terenu, a učešća na turnirima uglavnom završava u prvom kolu

Objavljeno: 19:53h

Nik Kirjos je bio veliki talenat australijskog i svetskog tenisa, ali je brzo bilo jasno da kao i praktično svaki drugi tamošnji teniser sa korenima na Balkanu (Filipusis, Tomić, Kokinakis), mnogo više od vrhunskih rezulata voli da pravi skandale i rasipa novac koji mu je taj talenat doneo. Šta vredi, kad su uz njega došli razmaženost, nedisciplina i manjak radne etike. Oni koji to imaju - nemaju talenat...

Australijanac tako, iako ima tek 26 godina, sada više radi kao veteran i stručni komentator nego što je na terenu, a učešća na turnirima uglavnom završava u prvom kolu.

Iako mu nedostaje strast za igrom, ne fali mu kada je u pitanju komentarisanje najuspešnijih, a znamo da je i te kako voleo da "potkači" Novaka Đokovića.

Novak Đoković
foto: Profimedia

Dotakao se sada vakcinacije tenisera pred prvi grend slem sezone u njegovoj domovini. Đoković je jedan od onih poznatih sportsita koji nisu želeli da se vakcinišu, poput košarkaša Kajrija Irvinga.

- Kajri, Novak... Ovi momci daju toliko, žrtvuju mnogo. Oni su međunarodni sportisti kojima se dive milioni ljudi. Mislim da je moralno pogrešno naterarti nekoga da se vakciniše. Ja sam vakcinisan sa dve doze, ali ne možeš da teraš nekoga da se vakciniše ili da mu kažeš "ne možeš da igraš ovde jer nisi vakcinisan". Postoje druga rešenja, kao testiranje svakog dana. Imaju rapidne testove u SAD-um rade se i u Australiji. 85% je efektna i dobiješ rezultat za 15 minuta.

Ipak, misli da Australijan open treba odložiti.

- Mislim da sledeći Australijan open ne treba da se igra. Moramo da pošaljemo poruku narodu Melburna koji je bio 275 dana u izolaciji.

Nik Kirjos
foto: Profimedia

Na zanimljiv način je uporedio Đokovića i Irvinga koga je potencirao sagovornik.

- Znam sa sigrunošću da je Novak veći. Siguran sam da je Novak "veći" internacionalno nego Kajri. Novak je kralj Srbije. Pričamo o jednom od najboljih tenisera u istoriji.

Kajri Irving
foto: Profimedia

Pošto ga je sam toliko nahvalio, pomislio je da bi možda bilo dobro da zaigraju zajedno. Naravno, nije bio ozbiljan.

- Hej, Novače, hoćemo da igramo u dublu na Australijan openu, bejbi? Ne, samo se šalim, ne bih to uradio sebi - završio je Kirjos uz smeh.

(Espreso/N.Đ.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.