NOVAKU URUČEN VELIKI PEHAR: Biti svestan da sada ja držim rekord, to je neverovatno (FOTO)
Foto: Profimedia

REKAO ŠTA JE U TENISU NAJTEŽE

NOVAKU URUČEN VELIKI PEHAR: Biti svestan da sada ja držim rekord, to je neverovatno (FOTO)

Srbin je odlično startovao u Torinu pobedom nad Norvežaninom Kasperom Rudom

Objavljeno: 16:16h

Novak Đoković je po završetku meča sa Kasperom Rudom dobio veliki pehar ATP kao prvi na kraju sezone. Srbin je odlično startovao u Zelenoj grupi pobedom nad Norvežaninom od 7:6 (4), 6:2.

Potom mu je predsednik ATP Andrea Gaudenci uručio pehar, a Novak se publici obratio na tečnom italijanskom.

Novak Đoković
foto: Profimedia

- Dobar dan svima, dobar dan Torinu, Italiji. Imammo prelep događaj u Torinu, sve je sjajno organizovano i srećan sam što je turnir preseljen ovde. Najbolji svetski igrači došli su ovde u Torino da igraju pred vama. Hvala vam na ovoj divnoj podršci, Italiju shvatam kao drugu kuću, ovde sam igrao kao mali, a prvi trener mi je bio Italijan, Rikardo Pjati, koji je sada uz Sinera - rekao je Novak.

On se zahvalio svima i rekao da je najteža stvar biti prvi na svetu jer to traži da se stalno igra na visokom nivou.

- Najteže u našem sportu je završiti godinu kao broj jedan. Treba mnogo konzistencije, uspeha na svim turnirima. Ovo je trofej za moju porodicu, moj tim, zahvalan sam svima - dodao je Novak Đoković.

Prisetio se i momenata kada je gledao Pita Samprasa kao dečak. Novak je oborio njegov rekord, pošto je Amerikanac šest puta bio prvi na kraju godine.

- Imao sam četiri ili pet godina kada je Sampras igrao na Vimbldonu prvi put. Tražio sam reket i odmah sam se zaljubio u tenis. Biti svestan da sada ja držim rekord, i da sam uspred Pita, to je neverovatno.

Novak je na kraju poželeo Italijanima i Mateu Beretiniju brz oporavak i naglasio je da Italijani mogu da budu ponosni na svoje igrače.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.