MEDVEDEV DONEO ODLUKU: Rus potvrdio učešće na prvom Gren slemu sezone!
Foto: EPA/Christophe Petit Tesson

dugo se čekalo

MEDVEDEV DONEO ODLUKU: Rus potvrdio učešće na prvom Gren slemu sezone!

Drugi reket sveta tako se zvanično izjasnio po pitanju učešća na prestižnom takmičenju o kojem je nedavno govorio uz značajnu dozu neizvesnosti.

Objavljeno:

Završni turnir koji će se održati u Torinu od 14. do 21. novembra staviće tačku na aktuelnu godinu, međutim pogled ljubitelja tenisa već je delimično usmeren i ka drugoj polovini januara i Australijan openu.

Najava lokalnih vlasti da će na prestižnom turniru u Melburnu moći da učestvuju samo vakcinisani teniseri poselila je javnosti i podigla dosta prašine, ali konačni stav organizatora još nije obelodanjen. Ipak, zbog potencijalnih okolnosti u žiži javnosti našli su se najpoznatiji teniseri koji nisu izneli stav po pitanju vakcinacije, a među njima Novak Đoković i Danil Medvedev, u ovom trenutku dva najboljeplasirana tenisera na ATP listi.

I dok najbolji teniser sveta, ujedno i rekorder sa devet titula na prvom grend selemu u godini, još nije zvanično izneo stav o učešću na takmičenju koje će se održati od 17. do 30. januara 2022. godine, Medvedev je objavom podigao teniski svet na noge. Naime, Rus je na zvaničnom Tviter profilu podelio fotografiju iz ovogodišnjeg finala uz poruku: "Vidimo se u januaru", označivši Australijan open u objavi.

Drugi reket sveta tako se zvanično izjasnio po pitanju učešća na prestižnom takmičenju o kojem je nedavno govorio uz značajnu dozu neizvesnosti.

- Želim da igram, ali... Ranije se govorilo da ako niste vakcinisani, morate da prođete karantin od 14 dana. Sada se čini da to više nije slučaj, pa se pristup čini lakšim. Videćemo ko će na kraju otići u Australiju. Možete i da kažete da ste povređeni, da ne idete, što je ponekad tačno. Želim da idem u Australiju i to je sve što imam da kažem - rekao je Danil Medvedev početkom novembra.

Poslednjom objavom Rus je potvrdio da će se naći u konkurenciji za trofej koji mu je ove godine izmakao u finalu, ubedljivom pobedom branioca titule Novaka Đokovića 7:5, 6:2, 6:2.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.