NEKADAŠNJA BROJ 1 NE KRIJE ODUŠEVLJENJE NOVAKOM: Što je teže, on je bolji!
Foto: Profimedia

Žestin Enan

NEKADAŠNJA BROJ 1 NE KRIJE ODUŠEVLJENJE NOVAKOM: Što je teže, on je bolji!

Nekadašnja najbolja teniserka sveta, i sedmostruka grend slem šampionka ne krije da se divi Novaku Đokoviću zbog svega što je uradio u karijeri, a ističe da je način na koji se Srbin bori sa pritiskom ono što mu donosi prednost nad rivalima.

Objavljeno: 13:40h

Žestin Enan već je istakla da je ono što Đoković radi u svojoj karijeri neverovatno, a sada je otkrila i šta to srpskog tenisera čini jedinstvenim.

- Svi mi šampioni volimo da se takmičimo. Ali on, više nego ostali. Ima li i više sposobnosti? Očigledno da ima. On radi na svojoj motivaciji, hrani je - ocenila je Enan.

Novak Đoković
foto: Profimedia

- Rekla bih da je Novak čovek koji mnogo razmišlja o sebi. Ima sposobnost da razmišlja o onome što se dešava, da prihvati stvari i da se istovremeno protiv njih bori. Trudi se da razume situaciju i zbog toga mnogo razmišlja i naporno radi na sebi. On je veliki radnik. Ne samo u smislu da mnogo trenira. Konstantno radi na sebi, svojoj ličnosti. Ulaže u svoj lični razvoj. I to je nešto što mu može pomoći.

Belgijanka je oduševljena načinom na koji se najbolji teniser sveta bori sa pritiskom.

- Svi volimo izazove, ali Novak još više. Što je teže, on više pokazuje svoje sposobnosti. On prihvata i voli nepovoljne okolnosti. To je njegova velika snaga. On kaže da je pritisak privilegija, koristi ga, na neki način mu je i potreban. I kao da postaje sve jači što je pritisak veći. To ga čini zaista posebnim - zaključila je Enan.

Espreso/B 92


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.